Reakcija hrvatskog ministra na “naoružavanje Srbije”: Mi smo članica NATO i niko nas ne sme napasti!

Niko ne sme da nas napadne!

Ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić gostovao je u sredu u emisiji RTL Direktu u kojoj je, između ostalog, prokomentarisao posetu srpskog premijera Aleksandra Vučića Moskvi i najave o kupovini oružja od Rusije.

Najava da će Srbija dobiti rusko naoružaje izazvala je pažnju u hrvatskoj javnosti, a upitan da prokomentariše bio je ministar Ranko Ostojić.

Hrvatska je članica NATO-a. Mi smo sigurna zemlja i postoje sva sila pravila u slučaju da se nešto dogodi, da sarađujemo sa saveznicima i niko nas ne sme napasti. Dodao bih i to da kada Hrvatska nije imala ni poštene puške, uspela je da se odbrani, odbranićemo se i ubuduće i niko ne treba da se plaši napada – zaključio je Ostojić za televiziju RTL.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas će se u Moskvi sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, sa kojom će dalje, između ostalog, biti reči o naoružanju.

Vučić je juče u Moskvi odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa potencijalnom saradnjom Srbije sa Ruskom Federacijom u vezi sa nabavkom novog naoružanja, rekao da naša zemlja deo naoružanja mora da nabavi, ali da će nastojati da se jedan deo proizvodi u Srbiji, u saradnji s Rusijom.

On je istakao, Srbija ćuti kada neki dobijaju borbene helikoptere, borbena oklopna vozila, haubice, i upitao zašto nekima poklanjaju lansirne rampe, a drugi nabavljaju balističke rakete.

(jutarnji.hr)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

1 komentar na "Reakcija hrvatskog ministra na “naoružavanje Srbije”: Mi smo članica NATO i niko nas ne sme napasti!"

  1. pa vi ste se uvijek krili iza zapadne zavjese i progonili nemocnike stanite pred srbskog momka koji koraca vojnicki pobi,li ste starce i zene po lici pa slavite neku oluju kao pobjedu i tome vec dlazi kraj i sve srbske teritorije ima da dodju na mesto gde su bile pre 20 g0dina videcete ubrzo.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.