RHMZ: Vremenska proznoza za leto 2015. godine – VRUĆE!

Stižu vrućine!

Već sa prvim danima juna krenulo je, moglo bi se reći, pravo leto sa temperaturama koje će prelaziti 30. podeok u termometru.

Meteorolog Nedeljko Todorović za “Blic” kaže da nas izrazito toplo vreme očekuje posebno u prvoj polovini juna.

– Temperature će biti iznad proseka, od 28 do 33 stepena Celzijusa. U prvih 15 dana juna očekujemo pretežno sunčano i suvo vreme sa retkom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavinom. Vreme će biti natprosečno toplo – kaže Nedeljković.

U drugoj polovini juna nas očekuje promenljivije vreme, svežije i sa češćim kratkotrajnim padavinama. Očekuje se da temperatura u tim danima padne na 23 do 24 stepena.

[adsenseyu4]

Naš sagovornik kaže da je u ovom trenutku teško dati preciznu prognozu za celo leto, ali dodaje da je već sada jasno da će biti toplije nego prošle godine.

– Imaćemo znatno manje padavina nego prošlog leta, koje je bilo izrazito kišovito – kaže on.

U dugoročnoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda ne navode se detalji, ali se daju okviri u kojima se nagoveštava veoma toplo leto. Sa julom nas već očekuje suvlje vreme nego u junu, što znači manje kišnih dana.

Prosečna temperatura biće oko 29 stepeni.

Nakon jula sledi još topliji i suvlji avgust, sa prosekom od 30 stepeni.

Talas vrućine
Servis Accuweather navodi da će vrućine zahvatiti Balkan sredinom jula, a da će nas tropske temperature pratiti ceo avgust.

(blic)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "RHMZ: Vremenska proznoza za leto 2015. godine – VRUĆE!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.