RUMUNIJA donela istorijsku odluku o POVEĆANJU PLATA, nećete verovati za koliko!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Donji dom rumunskog parlamenta je većinom glasova usvojio zakon o povećanju plata u javnom sektoru od januara 2018. godine.

Zakon je usvojen uprkos kritikama Evropske komisije i Međunarodnog monetarnog fonda, javlja Rojters.

Pročitajte još i ovo:

DOBRA VEST ZA JAVNI SEKTOR – Vučić otkrio: Evo koliko će biti veće plate…

Prema tom zakonu, za koji je glasalo 188 poslanika, a 28 bilo protiv, mesečna plata najbolje rangiranih lekara koje zapošljava nacionalna zdravstvena služba naredne godine će porasti na 2.700 evra sa sadašnjih 1.000 evra, dok će medicinske sestre zarađivati 900 evra umesto sadašnjih 530 evra, prenosi agencija Frans pres.

[adsenseyu5]

Plate pojedinih profesora će biti povećane za 100 odsto, a to povećanje će biti postepeno realizovano u periodu od 2018. do 2022. godine.

Efekte takve izmene, koju još uvek treba da odobri predsednik Rumunije Klaus Johanis, osetiće 1,2 miliona državnih službenika i koštaće blizu deset milijardi evra u narednih pet godina, navodi francuska agencija.

Pročitajte još i ovo:

Pratite OGLASE: Ovo su najzanimljivije pozicije u službi njenog Veličanstva – i njihove PLATE

– Ovaj zakon će promeniti istoriju Rumunije – izjavio je lider levičarske Socijaldemokratske stranke (PSD) Liviu Dragnea.

Evropska komisija je nedavno upozorila Bukurešt da ne podiže plate, a MMF saopštio da je sukcesivno rezanje poreza u protekle dve godine već značajno umanjilo državne prihode.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net/Agencije)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "RUMUNIJA donela istorijsku odluku o POVEĆANJU PLATA, nećete verovati za koliko!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.