SAVEZ NA VIDIKU? Kandidat za predsednika Austrije sa Srbijom pravi uniju 7 država?!

Predlog

foto: Tanjug

Kandidat desno-populističke Slobodnjačke stranke Austrije (FPO) na predsedničkim izborima u Austriji Norbert Hofer najavio je da bi u slučaju pobede radio na formiranju saveza s istočnoevropskim zemljama u svrhu stvaranje protivteže Nemačkoj i Francuskoj, piše u petak austrijski magazin Profil.

“Mi imamo s jedne strane velike igrače poput Francuske, Nemačke, pre i Britance i zemlje Beneluksa, koji su vrlo jaki.”

[adsenseyu5]

“Ja tražim saveznike za jedan novi model, a to mogu biti Mađarska, Češka, Rumunija, Srbija, Slovenija, Hrvatska, dakle zemlje sa sličnom kulturom”, rekao je Hofer u razgovoru za švedski dnevnik Dagens Najheter koji bi trebalo da bude objavljen na dan predsedničkih izbora u Austriji 4. decembra, a čije delove prenosi austrijski magazin Profil.

“Nekad smo bili deo iste monarhije i možda bi uoči EU samita mogli uskladiti smernice kako bi na ovim sastancima dobili na težini”, rekao je Hofer i dodao da će u slučaju pobede na predsedničkim izborima “stvaranje protivteže” biti njegov “veliki zadatak”.

Na ponovljenim predsedničkim izborima 4. decembra Hoferov protivnik će biti kandidat stranke Zelenih Aleksander Van der Belen. U ispitivanjima javnog mnjenja obojici kandidata se predviđa podjednak broj glasova.

U drugom krugu izbora Van der Belen je pobedio sa minimalnom prednošću, ali je Ustavni sud Austrije poništio ishod nakon tužbe FPO-a zbog nepravilnosti pri prebrojavanju glasova koji su pristigli putem pošte.

[adsenseyu1]

Austrija je prema definiciji parlamentarna republika s polupredsedničkim sistemom.

(Skandalozno.rs, Izvor: jutarnji)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

2 komentara na "SAVEZ NA VIDIKU? Kandidat za predsednika Austrije sa Srbijom pravi uniju 7 država?!"

  1. Ovo je klasicna obmana,Hoce da nas uvuku u tu njihovu neku uniju kako bi nas odvojili od brace Rusa,Provaljeni stye dosta vise tih lazi i prevara,Ako vec hocete biti dobri dobro cinite ,mi cemo to primetiti i biti vam zahvalni.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.