Šešelj u teškom zdravstvenom stanju: “Borim se i tumor me neće pobediti!”

SRS

Vojislav Šešelj, lider SRS, kaže da još uvek nije dobio rezultate biopsije izraslina na licu i glavi, te da ne zna da li je reč o tumoru i da li je on maligan.

Iako njegov lekar Milovan Bojić kaže da je šef radikala vrlo loše, te da mora da bude pod nadzorom lekara, Šešelj kaže da je za nijansu bolje jer sada može da jede. Rezultate biopsije još, dodaje, čeka, ali trudi se da što manje razmišlja o tome.

– Čekam rezultate intervencije koje sam imao na licu. Ali bio to tumor ili ne, to me neće sprečiti da se i dalje bavim politikom. Borim se i tumor me neće pobediti – kaže Šešelj i dodaje:

– Tačno je da sam se prethodnih nekoliko dana osećao vrlo loše zbog visoke temperature. Imao sam mučnine zbog doze hemoterapija koje sam počeo da primam. Ali sada sam ipak malo bolje. Mogu da jedem.

Na našu konstataciju da ga Milovan Bojić kritikuje da je nesnosan pacijent i da uopšte ne sluša savete lekara, Šešelj kaže:

[adsenseyu4]

– Tačno je da ne slušam lekare i da sam tvrdoglav. Ali kad zagusti, moram.

Međutim, izvor našeg lista blizak šefu SRS kaže da je njegovo zdravstveno stanje kritično.

– Jedna su stvar hemoterapije, koje svako, pa i on, loše podnosi, a drugo ako se ostvare najcrnje prognoze i ispostavi se da ima maligni tumor na mozgu. Ništa nije isključeno. Ako je to u pitanju, prognoze su crne – otkriva naš izvor.

Milovan Bojić, kaže da će Šešelj danas početi sa drugom seansom hemoterapije.

– Situacija je bila dramatična prethodnih šest dana, imao je temperature do 40 stepeni, koje su pratili dijareja i povraćanje, potpuna dehidracija, poremećaj srčanog ritma i krvnog pritiska, zbog čega je dobijao infuzione i transfuzione terapije, kao i lekove za jetru – rekao je Bojić.

Prvom čovek SRS je otkriven kancer na debelom crevu dok je bio u pritvoru Tribunala, a u martu 2015. godine Milovan Bojić je rekao da je Šešelju otkriven još jedan tumor na debelom crevu, ali da nije metastazirao.

Šešelj je pušten upravo zbog lošeg zdravstvenog stanja, ali je nedavno žalbeno veće Tribunala donelo odluku da se lider SRS vrati u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu.

(kurir)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Šešelj u teškom zdravstvenom stanju: “Borim se i tumor me neće pobediti!”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.