SKANDAL u “Kroacija erlajnsu”: PILOT ostavio učenika samog u kabini i otišao sa STJUARDESAMA?!

Ilustracija

foto ilustracija: pixabay

Direktor letačkih operacija, odnosno glavni šef pilota u “Kroacija erlajnsu”, smenjen je jer je tokom obuke pilota učenika na Erbasu 320, u ulozi instruktora, napustio pilotsku kabinu i otišao da čavrlja sa stjuardesama.

Mladi muškarac koji je platio obuku, sam je upravljao avionom što je i snimio i objavio na Fejsbuku.

[adsenseyu5]

Instruktor ne bi smeo da ostavi učenika samog u kokpitu, a sigurnosna pravila su dodatno pooštrena posle nesreće aviona Džermanvingsa, kad je kopilot koji je sam upravljao istim tipom aviona, odbio da pusti kapetana u kabinu koji je nakratko izašao iz nje.

Kopilot je ostao sam i umesto da kapetanu otvori vrata, po svoj prilici je namerno srušio avion.

[adsenseyu1]

Snimak je, piše Index, iako brzo skinut s profila pilota učenika, bio vidljiv dovoljno dugo da informacija dođe do nadređenih u KA.

U aviokompaniji ne spore da je došlo do incidenta:

“O događaju koji spominjete, pokrenut je postupak interne istrage, što je propisano operativnim priručnikom kompanije, koji je usklađen sa zahtevima vazduhoplovne regulative”, stoji u odgovoru portparola KA.

On dodaje da Josip Grgec nije smenjen s pozicije šefa pilota, ne precizirajući kakav se postupak vodi.

Pilot učenik je platio za svoje školovanje, a piloti nakon zadovoljenog formalnog obrazovanja i odrađenih simulatora itd – uče da upravljaju određenim tipom aviona.

[adsenseyu1]

Troškove snosi firma, ali se pilot obavezuje da neko vreme radi za nju.

(Skandalozno.rs, Izvor: net.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "SKANDAL u “Kroacija erlajnsu”: PILOT ostavio učenika samog u kabini i otišao sa STJUARDESAMA?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.