Skandalozne UVREDE hrvatskog poslanika na račun predsednika Srbije! – VIDEO

Odgovor premijera

foto: Tanjug

U hrvatskom Saboru se raspravlja o predlogu novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz tzv. “Domovinskog rata” i članovima njihovih porodica.

Iz najvišeg vrha srpske vlasti već su upućena upozorenja da ovaj akt, ukoliko bude usvojen može ozbiljno narušiti i onako krhke odnose dve države. Polemika koja se vodi u tamošnjem parlamentu ide tome u prilog, s obzirom na to da su izgovorene više nego skandalozne uvrede na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića od strane poslanika MOST-a Mira Bulja.

Naime, saborski zastupnik MOST-a Miro Bulj, kritikujući vladajuću HDZ, uputio je sramne i zlurude komentare na račun kritika predsednika Srbije Aleksandra Vučića o novom hrvatskiom zakonu.

– Vaša je dužnost zaustaviti izjave vašeg koalicionog partnera Milorada Pupovca, koji generala Bobetka upoređuje s ratnim zločincima poput Ratka Mladića i ostalih. Ne sme da se dozvoli da nam čovek spolja koji je predsednik Republike Srpske, četnik Vučić, upućuje poruke o hrvatskim braniteljima – rekao je Bulj.

[adsenseyu5]

Kako je izgledala polemika u hrvatskom Saboru, možete pogledati u videu.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio sinoć da predlog Zakon o braniteljima, u kojem se Srbija navodi kao agresor, otvara Pandorinu kutiju, jer će se onda ovde doneti još 500 zakona o tome šta je urađeno Srbima u Jasenovcu, Oluji…

[adsenseyu1]

– To je za nas neprihvatljivo. Voleo bih da Hrvati ponekad obuju naše cipele, ja se stavljam u njihovu poziciju i razumem šta ih muči, ali bih zamolio da i oni razumeju probleme Srba i ono što Srbi neće da prihvate – rekao je Vučić.

Kako je najavljeno, Vučić će početkom novembra posetiti Zagreb.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Skandalozne UVREDE hrvatskog poslanika na račun predsednika Srbije! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.