Škeljezen Maljići: Konačni sporazum Beograda i Prištine je već dve godine na papiru!

Kosovo

Priština – foto: Wikipedia

Politički analitičar Škeljezen Maljići izjavio je da je konačni sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine već dve godine konsolidovan i na papiru.

On je dodao da Srbija sada pokušava da u zadnjem trenutku nešto promeni i dobije.

“Naravno da ima pitanja koja treba promeniti. Srbija pokušava da u poslednjem trenutku nešto dobije”, kazao je Maljići u emisiji prištinske televizije Klan Kosova, i dodao da se sporazum može izmeniti samo u nijansama.

On je rekao da je u Prištini stvoren utisak da nije ništa postignuto i da dijalog nije dao rezultate.

“Ja mislim da je suprotno. Zašto se sada govori o kraju dijaloga, zato što imamo tehničke sporazume koji se ostvaruju”, kazao je Maljići.

Prema njegovim rečima konačni sporazum spreman je već dve godine.

“Vrlo smo blizu rešenja. Srbija ima drugi problem, proruske snage. Oni pokušavaju da ruše ceo proces, na svim nivoima, svaki deo dijaloga i sporazume koji su postignuti”, kazao je Maljići.

Prethodno je kosovski predsednik Hašim Tači rekao da će na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razmotriti ostvarivanje svih dosadašnjih sporazuma i sagledati mogućnosti za postizanje konačnog, pravno-obavezujućeg sporazuma Prištine i Beograda.

“Potvrdili smo učešće (na sastanku u Briselu), naše ekipe će se susresti narednih dana, dok će susret predsednika biti u nedelju. Imaćemo stalne kontakte s našim međunarodnim prijateljima, kako bismo imali bolju koordinaciju”, kazao je danas Tači novinarima.

Tokom dana kosovski predsednik se sastao sa ambasadorima zemalja kvinte i šeficom kancelarije EU na Kosovu, u pripremi za susret sa predsednikom Vučićem u nedelju 24. juna.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "Škeljezen Maljići: Konačni sporazum Beograda i Prištine je već dve godine na papiru!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.