Slobodan Praljak nudio Ratku Mladiću otrov?

sud

Ratko Mladić – foto: printscreen/youtube/RT

„Nije isključeno da je Slobodan Praljak nudio mom Ratku otrov i savetovao ga da to popije uživo ukoliko ga osude na doživotnu robiju”, ovim rečima je Darko Mladić, sin generala VRS Ratka Mladića prokomentarisao saznanja „Alo!” da je hrvatski general Slobodan Praljak, koji je nakon izrečene presude izvršio samoubistvo ispijanjem otvora, ranije to predlagao Mladiću.

Prema našim informacijama, nekoliko dana pre nego što je Mladiću izrečena presuda, Praljak je insistirao da njih dvojica popričaju nasamo.

[adsenseyu5]

– Tada mu je Praljak rekao da može da mu nabavi otrov, koji bi mogao da popije ako ga osude na doživotnu kaznu zatvora, rekao mu je da bi tako ostao upamćen u istoriji, a da bi istovremeno bacio najveću ljagu na Haški sud. Mladić je bio šokiran i rekao mu je da bi to za njega bio kukavički postupak, da on želi da se bori i dokaže šta je istina, a ne da beži – kaže naš izvor.

U tom momentu, priča naš sagovornik, Mladić nije mogao ni da nasluti da će za nekoliko dana taj isti otrov ispiti Praljak.

 – I to zbog činjenice što se znalo da će hrvatski general uskoro izaći na slobodu, budući da je odslužio dve trećine kazne. I dok je Radovan Karadžić govorio o Praljku i njegovom postupku preko brata Luke, Mladić se jednostavno nije oglašavao, što je potpuno logično, jer verovatno još ne može da se oporavi od šoka – navodi naš izvor.

[adsenseyu1]

Naša saznanja indirektno je potvrdio i Darko Mladić, sin Ratka Mladića.

– Ja o tome ne znam ništa. Ali ne mogu da kažem da ne verujem u tu priču, jer ništa ne bih isključio, u Hagu je sve moguće. O Praljku smo otac i ja kratko pričali i dogovorili smo se da mi to u suštini ne komentarišemo, samo možemo da kažemo da je očigledno veliki propust na strani Tribunala što se uopšte to desilo. Mi stalno upozoravamo na to da oni jedno govore o sebi i svojim standardima, a da se tamo dešava nešto sasvim drugo. Praljak nije prvi zatvorenik koji je sebi oduzeo život tamo, to je bilo teatralno i pred očima celog sveta, ali to nije prvi slučaj i to pokazuje stvarno stanje stvari tamo – kaže sin generala VRS.

Darko dodaje da užasno brine za oca jer mu je zdravstveno stanje sve lošije.

– On uopšte nije dobro. Mi se borimo da mu odobre lekare, a još nam ne odgovaraju na taj zahtev. Mnogo smo zabrinuti. Ratko se na suđenju trudio da izgleda koliko-toliko dobro, ali sada je znatno lošije – kaže Darko.

Karadžić: Mladić bi ga spasao

S druge strane, Luka Karadžić, brat Radovana Karadžića, kaže da je uveren da bi Mladić da je znao da Paraljak ima otrov,to prijavio i tako pokušao da mu spase život. – Ne verujem da bi Ratko ćutao o tome. Siguran sam da bi prijavio Tribunalu da Praljak priča kako poseduje otrov kako bi ga sprečio da ga popije ili da ga ponudi još nekom, učinio bi sve kako bi Praljkov ili život nekog drugog bio spasen.

Samo iz tog razloga, jer poznajem Ratka, teško mi je da poverujem u tu priču – kaže Luka.

(Skandalozno.rs, Izvor: alo.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Slobodan Praljak nudio Ratku Mladiću otrov?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.