Slovenački list “Dnevnik”: Haradinaj posejao seme incidenta, to je uvod u nastavak Kosovske bitke

Intervju

Ramuš Haradinaj – foto: Tanjug/AP/ Visar Kryeziu

Slovenački list Dnevnik ocenio je da je seme incidenta, koji se dogodio pre dva dana na severu KiM, posejao premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj započinjanjem carinskog rata sa Srbijom i BiH, uz, kako ističe slovenački list, prećutnu podršku međunarodnih aktera.

Takav uvod u nastavak Kosovske bitke, sa nemom podrškom UNMIK-a i KFOR-a, EU i SAD, je fatalan scenario za region“, piše list, prenosi STA.

Kako se navodi, posledice koje incidenti na severu Kosova mogu da imaju na odnose između Prištine i Beograda nisu razlog za zabrinutost, ali je razlog za zabrinutost to što u odnosima među balkanskim zemljama i šire dominira “princip manipulacije“.

Zapravo, kosovski lideri slede samo primer svojih političkih uzora, koji ne mogu manje da brinu o svojim građanima“, navodi dnevnik.

List navodi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić indirektno dao do znanja svojim sunarodnicima da je bitka za Kosovo izgubljena, a da je Haradinaj to očito shvatio kao Vučićevu predaju.

Međutim, list zaključuje da ako u Haradinaju postoji barem jedna “sitna čestica državnika”, on neće dozvoliti da se Kosovo transformiše u potpunu “antidržavnu, korumpiranu do kosti zemlju” kojom dominiraju kriminalne organizacije i “paraziti koji se hrane sadašnjim zastojem”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Slovenački list “Dnevnik”: Haradinaj posejao seme incidenta, to je uvod u nastavak Kosovske bitke"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.