Slučaj koji je šokirao Hrvatsku: Dobila otkaz jer je pojela dva lista pršute!

Ilustracija

Prodavačica Suzani Š. dobila je otkaz jer je za vreme posla pojela sendvič s pršutom koji nije platila.

Radilo se o dva lista pršute i parčetu hleba koje je Suzana Š. pojela usred smene u zadarskom Intersparu još 17. septembra. Celi je taj dan, kako je izjavila na sudu, imala puno posla jer je došla nova roba, koju je istovarivala i istovremeno posluživala mušterije.

Pred kraj smene joj je pozlilo jer do tada nije ništa jela pa je uzela dva lista pršute, stavila na hleb i pojela, priznala je „zločin” prodavačica na Sudu.

Intrespar joj je posle desetak dana uručio otkaz u kom je kao razlog najteže kazne navedeno da je radnica pojela sendvič s pršutom koji prethodno nije platila, i “da je njenim postupanjem dovedeno u pitanje zdravlje kupaca koji kupuju hranu jer je radnica uzela pršutu golim rukama”.

Opšinski sud Zadar u ovom radnom sporu doneo je rešenje da se Suzana Š. vrati na posao uz isplatu zaostalih plata! U pomalo čudnoj sudskoj raspravi iz uprave Interspara su menjali izjave o razlozima otkaza Suzani Š.  i tvrdili da je ona na radnom mestu „jela salame” ne navodeći koliko je to salama Suzana pojela, iako su u odluci o otkazu navodili da se radilo o pršuti.

S druge strane nisu joj za greh uzeli da je pojela hleb koji je bio deo sendviča, odnosno nisu dokazivali da ni on nije plaćen.

Čak je u dokaznom postupku pregledan i video zapis (dakle u šoping centru se sve snima) ali je na kraju taj dokaz odbačen, kao što je pobijena i opravdanost razloga da joj se zbog toga da otkaz.

Suzana Š. je inače deset godina radnica Interšpara što Uprava ove trgovačke kompanije uopšte nije uvažavala pri odmeravanju kazne.

(tportal.hr)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Slučaj koji je šokirao Hrvatsku: Dobila otkaz jer je pojela dva lista pršute!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.