SNEG zatrpao Sloveniju! – VIDEO

Ilustracija

foto: skandalozno.rs

Zbog  jakih snežnih padavina u Sloveniji je ostalo bez struje desetak hiljada potrošača, najviše na području Ljubljane i Dravograda.

Saobraćaj se odvija otežano i ima više nesreća, a velika je i opasnost  snežnih odrona u visokom gorju.

[adsenseyu1]

Meteorolozi za danas i sutra najavljuju smirivanje vremena iako uz zadržavanje niskih temperatura, ali sneg u nekim delovima zemlje još pada.

Većina zemlje je pod snežnim pokrivačem debelim u proseku 25 centimetara, a u planinskim predelima i oko 40. Zbog težine snega lomile su se preko noći grane drveća, izazivajući zastoje u saobraćaju na više lokalnih puteva i a pokidani su i neki električni vodovi.

Na području Ljubljane jutros je bez električne energije bilo oko 4.000 potrošača, ali dežurne službe rade na popravci vodova, a isto toliko pogođeno je nestankom struje na severu države oko Dravograda te na području Maribora.

[adsenseyu1]

Zbog obilnog snega zatvoren je tunel Karavanke prema Austriji te gorski granični prelazi Vršič, Ljubelj i Korensko sedlo. Dežurne službe ne preporučuju odlazak u planine zbog opasnosti od lavina, ali nekoliko skijališta očekuje zbog novog snega veću posetu tokom vikenda.

Meteorolozi očekuju da će se vremenske prilike, posle ovog polarnog talasa poslednjih dana, smirivati, ali će temperature za ovo doba godine i narednih dana ostati neuobičajeno niske, zbog čega se mogu očekivati štete na nekim poljoprivrednim kulturama i u voćarstvu.

(Kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "SNEG zatrpao Sloveniju! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.