SPREMITE SE ZA SNEG: Tačno na ovaj dan će se Srbija zabeleti!

Ilustracija

foto: skandalozno.rs

U Hrvatskoj su najavili da će sneg pasti čak i u Zagrebu, a Srbiju u međuvremenu očekuje lepo vreme s povremenim pljuskovima.

Međutim, i u našim predelima uskoro bi mogao da se zabeli sneg, a otkrivamo i kada.

– Tokom noći u Srbiji moguće je da će se zabeleti planine, koje su više od 1.000 metara nadmorske visine. Ostatak zemlje će biti bez snega – kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

[adsenseyu5]

Nasuprot Hrvatske gde se najavljuje da će sneg pasti čak i u Zagrebu, u Srbiji se nakon današnjeg kišnog dana, očekuje razvedravanje, pa i čak temperature do 20 stepeni Celzijusa.

Duvaće južni vetar.

Petak i subota biće sunčani i bez kiše.

U nedelju će biti toplo, ali to će biti dan kada će u Srbiji početi da pada kiša. I to sve do petka.

U sredu se očekuje pad temperature za sedam do osam stepeni, ali ni tada neće biti hladno, jer se očekuje da će maksimalna temperatura biti do 10 stepeni Celzijusa.

Meteorolog sajta “Veder tu ambrelaĐorđe Đurić kaže za Telegraf da se sneg u Srbiji očekuje sledeće nedelje, tačnije u petak, 11. novembra.

Objašnjava da se ovog puta neće preterano zadržati, a da će najpre pasti u gradovima na višim nadmorskim visinama.

[adsenseyu1]

– Sledeće nedelje imaćemo obilne padavine, a očekuju se i velika kolebanja u temperaturama tako da će smenjivati toplo i hladno vreme, pa postoji mogućnost, prema sadašnjim izgledima, da u petak padne prvi sneg i u gradovima.

Najpre se očekuje u Užicu i Kragujevcu, u gradovima koji su na višim nadmorskim visinama, pre svega u zapadnoj i južnoj Srbiji – navodi Đurić.

On dodaje da bi predstojeća zima trebalo da bude prosečna, kao i da će biti hladnih talasa a biće i snega, ali sve u granicama proseka.

Đurić kaže da će se temperaturni šokovi u Srbiji biti prisutni i sledeće nedelje a glavni razlog za to je što ćemo biti na putu nekoliko ciklona sa mediterana.

– Oni će sa sobom da vuku i kišu, a zbog strujanja vazduha biće čas toplo a čas hladno.

[adsenseyu1]

U nedelju će, naime, biti 20 stepeni, u ponedeljak će, takođe, biti toplo, u utorak će doći do zahlađenja, u sredu će opet biti toplo da bi u četvrtak došlo do zahlađenja – kaže Đurić za naš portal.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "SPREMITE SE ZA SNEG: Tačno na ovaj dan će se Srbija zabeleti!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.