Srbija: Medicinska sestra dobila otkaz u osmom mesecu trudnoće!?

Otkaz

Medicinska sestra iz Sevojna Gordana Bisić (30) dobila je otkaz u beogradskoj Vojnomedicinskoj akademiji zbog trudnoće, piše Alo!.

Bisićeva je bila zaposlena u Centru za hiperbaričnu medicinu od novembra 2011. godine, što je skoro od osnivanja ovog odeljenja. Ona je bila pod ugovorom o privremenim i povremenim poslovima koji je više puta produžavan.

U novembru je raspisan konkurs za stalno zaposlenje na koji se ona prijavila, ali nije prošla, već je 25. marta dobila otkaz. Rečeno joj je da je “prestala potreba za njenim radom”.

– Ona je taj posao obavljala korektno. Takva vrsta angažovanja podrazumeva angažovanje po potrebi, odnosno plaćanje dnevnica za obavljeni rad. Kako imenovana više nije mogla da obavlja dodeljene zadatke, a na pomenutom konkursu nije prošla jer nije zadovoljila propisane kriterijume, Vojnomedicinska akademija više nije imala pravnu osnovu za njeno dalje angažovanje. Žao nam je zbog novonastale situacije, kao i zbog njene pogrešne interpretacije – rekli su iz VMA.

Gordana je otkrila da su od nje tražili da potpiše da svojevoljno napušta posao iz ličnih razloga, a ona je to odbila i tada su joj rekli da je “nezahvalna i bezobrazna”.

Bisićeva je ubeđena da su je oterali zato što ne mogu da je čekaju mesec, dva kada bude na porodiljskom iako je svojevoljno radila do sredine osmog meseca trudnoće.

Ona se trenutno trudi da ne brine zbog bebe koja stiže, ali se sprema da tuži ovu ustanovu.

(alo.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Srbija: Medicinska sestra dobila otkaz u osmom mesecu trudnoće!?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.