Srbija: Uhapšen jedan od najvećih dilera droge u zemlji!

Ilustracija

Jedan od najvećih dilera droge u Srbiji uhapšen je danas, nezvanično saznaje “Blic”.

Pripadnici MUP-a uhapsili su K. R. (1964) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela .

U saopštenju MUP navodi se da je “nakon dužeg operativnog rada pripadnika SBPOK presečen je još jedan lanac međunarodnog krijumčarenja narkotika, čiji je organizator bio u Beogradu, a droga je zaplenjena u više zemalja Evrope i sveta.”

Zaplenjeno je četiri kilograma i 196 grama kokaina i tri kilograma i 130 grama heroina.

Osumnjičeni je kao organizator sa saradnicima, koji su trenutno u bekstvu, u dužem vremenskom periodu, pronalazio i angažovao državljane Republike Srbije kao kurire da, za potrebe njegove grupe, vrše krijumčarenje kokaina i heroina van zemalja porekla.

[adsenseyu1]

Početkom 2015. godine angažovana je M.K. državljanka Srbije, da iz Ekvadora za Evropu prokrijumčari kokain visokog kvaliteta. Prilikom pokušaja krijumčarenja 2,9 kilograma kokaina uhapšena je na aerodromu Gvajakil u Ekvadoru.

Sredinom 2015. godine ova organizovana kriminalna grupa angažovala je M. M. državljanina Republike Srbije da iz Indije preko Mađarske u Evropu, prokrijumčari određenu količinu heroina. Osumnjičeni je uhapšen na aerodromu Ferenc List u Budimpešti i kod njega je pronađeno 1,05 kilograma čistog heroina.

U septembru 2015. godine osumnjičeni K.R. za potrebe krijumčarenja narkotika, angažovao je D. S. koja je preko Istanbula pokušala da u Evropu prokrijumčari kokain. U saradnji sa policijom Turske, osumnjičena je uhapšena na aerodromu Ataturk u Istanbulu i kod nje je pronađeno 1,2 kilograma kokaina.

Tokom novembra 2015 godine angažovana je Ž.S. državljanka Republike Srbije, koja je otputovala za Mozambik po heroin. Nakon razmene podataka sa policijom Belgije ona je uhapšena po dolasku u Brisel i kod nje je pronađeno 2 kilograma heroina.

Osumnjičeni K.R biće priveden Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(blic)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Srbija: Uhapšen jedan od najvećih dilera droge u zemlji!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.