Srušio se avion kod Ečke: Poginuli pilot instruktor i učenik (FOTO)

Nesreća

Pilot instruktor i učenik poginuli su danas oko 12.30 časova kada se srušio dvomotorni avion “ cesna 310” nedaleko od aerodroma Ečka kod Zrenjanina.

Prema prvim informacijama do nesreće je došlo kada su instruktor i učenik uvežbavali školske krugove u zoni aerodroma. Prilikom drugog zaokreta došlo je do pada u kojem su poginuli i instruktor i učenik.

Avion se inače srušio na oko dva i po kilometra od piste, a ostaci aviona se nalaze na nepristupačnom terenu u njivama, do kojih se teško može doći zbog raskvašenog zemljišta.

– Na aerodromu Ečka danas oko 13 sati srušio se avion “cesna”, izjavio je predsednik Komisije za utvrđivanje ozbiljnih udesa u civilnom vazduhoplovstvu Zoran Petrović.

On je rekao da je taj sportski avion bio na trenažnom letenju i da su se u njemu nalazili instruktor letenja i učenik. Petrović je rekao da se, prema prvim informacijama, radi o ozbiljnom udesu u civilnom vazduhoplovstvu i da je stručna komisija krenula na lice mesta.

Prema njegovim rečima, avion “cesna” bio je u mađarskom registru civilnog vazduhpolovstva, dok su pilot i učenik srpski državljani.

(Kurir, Foto: Nemanja Pančić)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Srušio se avion kod Ečke: Poginuli pilot instruktor i učenik (FOTO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.