Šta se dešava: Raste antisrpska histerija u Crnoj Gori

Podgorica

Protest – foto: printscreen RTCG

U Podgorici je večeras održana protestna šetnja pod sloganom “Nikad više 1918.“, koju je organizovala nevladina organizacija “Dukljani“, sa čijeg skupa je poručeno da se “više nikad ne sme desiti da iko u Crnoj Gori slavi izdaju Crne Gore”.

Protest je održan u vreme dok poslanici crnogorskog parlamenta raspravljaju o Predlogu Rezolucije kojom se odluke Podgoričke skupštine iz 1918. proglašavaju ništavnim, a koju je predložila parlamentarna većina.

Navodi se da je oko 2.000 učesnika protesta prošetalo centrom grada do zgrade Skupštine Crne Gore. Ispred Skupštine ih je dočekao lider Liberalne partije Crne Gore Andrija Popović. Sajt crnogorske televizije prenosi da je sa skupa poručeno da je “veleizdaja kad glasaš za nestanak države u kojoj si rođen“, prenosi RTCG.

“Tu smo da se poklonimo onima koji nisu pristali da bez časti umru. Mi ćemo slaviti Božićni ustanak, neka oni slave izdajnike”, poručeno je ispred Skupštine Crne Gore.

Navodi se da su učesnici skupa od parlamenta zatražili da “poništi nelegitimne odluke Podgoričke skupštine”.

Navodi se da je protest ispred skupštine podigao tenzije među poslanicima i da su predstavnici opozicionog Demokratskog fronta (DF) tražili objašnjenje “zašto zgrada skupštine nije zaštićena ogradom, jer se tako radilo tokom protesta majki“, a iz vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) su odgovorili da je reč o “mirnom, legitimnom i ranije najavljenom skupu”.

foto: printscreen RTCG

Poslanici crnogorskog parlamenta raspravljaju o Predlogu Rezolucije kojom se odluke Podgoričke skupštine iz 1918. proglašavaju ništavnim, a koju je predložila parlamentarna većina. Opozicioni Demokratski front je predložio da se na dnevni red stavi i njihova rezolucija “Nikada više 1916.“, kojom se, kako je objasnio Andrija Mandić, osuđuje kapitulacija Crne Gore.

“Svi se stidimo odluke kralja Nikole i tadašnje vojske da položi oružje. 1918 se požnjelo ono što se 1916. posejalo”, rekao je Mandić, ali je njegov predlog odbijen.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/RTCG)

1 komentar na "Šta se dešava: Raste antisrpska histerija u Crnoj Gori"

  1. Косово и Метохија | 30. новембра 2018. u 11:00 | Одговори

    Има ли ико нормалан у овој банана држави Србији да попише ове дукљане српске изроде и да списак достави службеницима на граничним прелазима и да им забрани улазак у банана државу Србију. Бар толико. Па нека студирају и руководе по Албанији, код своје браће.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.