Stigao odgovor vlasti iz PRIŠTINE na izjave premijera VUČIĆA

Ilustracija

Premijer Kosova Isa Mustafa – foto: Reuters

Vlada Kosova ocenila je da su izjave premijera Srbije Aleksandra Vučića da će srpska vlada poništiti odluke Prištine o Trepči nerazumne i “besmislene”.

Vlada je navela da ta odluka neće imati pravnog i praktičnog efekta.

Šef kabineta premijera Kosova Sokolj Havoli je za prištinske medije izjavio da odluke Vlade Srbije nemaju pravnog niti praktičnog uticaja na situaciju oko Trepče.

[adsenseyu5]

– Ova je odluka besmislena i nema nikakvog efekta na Kosovu, jer je zakon o Trepči donela kosovska skupština i to je zakon koji je jednak za sve građane Kosova, bez obzira na to da li se nalaze na jugu, zapadu ili bilo kom delu Republike Kosovo – rekao je Sokol za Radio Slobodna Evropa na albanskom jeziku.

Sokol je kazao i da pitanje imovine na Kosovu ne može biti rešavano u arbitražnim postupcima.

Kosovska skupština usvojila je prošle sedmice zakon o Trepči prema kojem bi taj kombinat bio organizovan kao akcionarsko društvo sa 80 odsto kapitala u državnom vlasništvu i 20 odsto kapitala u vlasništvu zaposlenih.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da je Vlada odlučila da poništi pravne posledice svih akata i radnji Prištine koji se odnosi na Rudarsko-metalurški kombinat Trepča.

[adsenseyu1]

Aleksandar VUČIĆ: Ne damo vam TREPČU!

[adsenseyu1]

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Stigao odgovor vlasti iz PRIŠTINE na izjave premijera VUČIĆA"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.