STIMULACIJA: Evo kako se Mađarska bori sa belom kugom

Srbija

Viktor Orban – foto: Tanjug/AP

Mađarski premijer Viktor Orban najavio je danas nove subvencije za sve žene koje se udaju pre 40. godine, kao i nove pogodnosti za novovenčane parove i porodice.

“Sve manje i manje dece se rađa u Evropi. Što se tiče Zapada, njihov odgovor je imigracija. Za svako dete koje nedostaje, trebalo bi da se nađe novo i tek onda će brojevi biti na mestu. Ali nama nisu potrebni brojevi. Nama su potrebna mađarska deca”, rekao je danas u svom obraćanju naciji Orban.

On je najavio novi program u sedam tačaka koji će doneti nove pogodnosti za novovenčane parove i porodice. Nove mere će omogućiti porodicama koje imaju najmanje dvoje dece da dobiju subvencije za kupovinu kuće, kao i za kupovinu automobila.

Žene koje imaju najmanje četvoro dece imaće mogućnost da ne plaćaju lični porez na dohodak. Žene mlađe od 40 godina koje se udaju prvi put, imaće mogućnost da dobiju subvencije od deset miliona forinti (36.000 dolara), rekao je Orban.

Trećina tog duga se otpisuje kada žena rodi drugo dete, a nakon trećeg, dug se u potpunosti opisuje.

“To je odgovor za Mađare. Ne imigracija”, rekao je Orban.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

5 komentara na "STIMULACIJA: Evo kako se Mađarska bori sa belom kugom"

  1. Ovako se to radi.Samo da da ne bude samo na recima.Ja sam zaovi ki god bio na vlasti. U suprotnom sve nam ode.

  2. Nigde se ne spominju da u slucaju razvoda dali se vraca drzavi 10 miliona forinti i ko treba da vrati. samo prazna obecanja pred evropske izbore. “Predsednik” je odrzao govor u zatvorenm delu trga gde se ulazilo samo uz kontrolu, i samo pristalice koje su autobusima dovodili, naravno placenike.

  3. Da. Samo ima je jedan problem. €36000 nije dovoljno ni da jedno dijete izvedes na put. A kamoli troje. Pa ti sad naklepaj jedno 3-4 komada….

  4. @Zlatko
    Šta je tvoj precednik uradio za svoje gradjane? Čak i za mizerni dečiji dodatak treba da se učlani u partiju!

  5. Pa da, nije dosta, ali ipak je pomoc. I sto da prica o razvodi? To je za porodice i ne da se neko venca zbog para, pa posle da se razvodi. Zamisli sta bi bilo ako ne moras da vratis ako se razvodis 😀 sta mi dobijamo u srbiji? Nista…

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.