Stjepan Mesić: Srbi, priznajte Kosovo

Poruka

Stjepan Mesić i Zoran Živković – foto: Printskrin YouTube

Nakon što su Zagrepčani učestvovali u subotnjem beogradskom protestu koalicije Dragana Đilasa, stigla je nova provokacija iz Hrvatske.

Naime, bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić, koji je u stalnom kontaktu sa opozicionim političarima iz Srbije i koji je pokazivao albanskog orla u znak podrške Albancima, pozvao je Srbiju da prizna nezavisnost Kosova i da zatim sedne za pregovarački sto za kojim bi se razmatrala  promena granice.

– Polazim od činjenice da je arhitektura evropskih zemalja, uključujući i Kosovo, završena. Dakle, kada jednog dana Beograd i Priština uspostave normalne odnose, onda se može govoriti o pitanju holograma na bilo kom delu granice. Znate, u krajnjoj liniji nijedna granica nije “Sveto pismo” da ne može nekad da se promeni, najpre morate da znate državu o kojoj pričate – izjavio je Mesić, koji daje instrukcije srpskim opozicionim liderima, prenosi Kosovapress.

foto: Beta/HINA/Tomislav Pavlek

Ovaj portal podseća da je Mesić deset godina bio predsednik Hrvatske i da sada smatra da Beograd ne treba da se pretvara da ne razume istorijske činjenice. Mesić napominje da Priština i Beograd treba da uspostave bliske odnose.

Beograd ne razume istorijske činjenice, Kosovo je u krajnjoj liniji država i trebalo bi da što pre uspostavi bliske odnose. Beograd mora da omogući otvaranje granica kako bi ljudi mogli da komuniciraju. Kapital ima pravo na promet i usluge – poručio je Mesić.

foto: Printscreen

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

3 komentara na "Stjepan Mesić: Srbi, priznajte Kosovo"

  1. A ti malo jedi govna Mesicu kad nemas sta drugo.

  2. E govnari koga vi zovete da setaju SA vama. Tesko ovoj Srbiji SA debilima koji setaju SA ubicama.

  3. Нема проблема Месићу, чим ви признате Републику Српску крајину, Србија ће признати Косово и Метохију – као аутономну област.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.