Stop deponijama: Ko fotografiše i prijavi zagađivače dobiće od opštine 5.000 dinara

Prijava

foto-lustracija: pixabay.com

Obrenovac je započeo obračun s divljim deponijama nagrađivanjem građana sa po 5.000 dinara koji fotografišu i prijave zagađivače.

Već prvog dana akcije “Stop deponijama” žitelj Zabrežja je zaradio džeparac uslikavši kamion koji je istovarivao otpad na nedozvoljenom mestu.

“Policija i komunalna inspekcija izašle su na lice mesta po prijavi građanina. Firma koja je vlasnik kamiona biće kažnjena sa 50.000 dinara, a savestan meštanin nagrađen sa 5.000 dinara”, kaže predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, uz napomenu da je novac izdvojen iz opštinskog budžeta.

U Obrenovcu postoji dvadesetak crnih tačaka gde se nelegalno odlaže otpad, dodaje Čučković, i to bezrazložno.

“Besplatno je i odvoženje i prijem na gradskoj deponiji. Ukoliko građani imaju kabasti otpad, veš-mašinu, javno-komunalno preuzeće dolazi besplatno, a ljudi van nje bacaju svašta, tako da čak zakolju životinju i bace je, recimo, u kanal”,  napominje prvi čovek Obrenovca.

Prema njegovim rečima, povod nije nedavno otkriće desetina tona kancerogenih materija u buradi na teritoriji ove opštine pošto je to, kako kaže, “druga sfera”.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Stop deponijama: Ko fotografiše i prijavi zagađivače dobiće od opštine 5.000 dinara"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.