Strahovite stvari vezuje se za jezero Ćelije u rasinskom kraju

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Ovo jezero nalazi se u neposrednoj blizini Kruševca, a njegova površina iznosi oko 598 kvadratnih kilometara, dok najveća dubina jezera iznosi 41 metar.

Sastoji od tri basena: zlatarskog, vasićkog i vodozahvatnog. Na jezero se može stići iz dva pravca: Niša, odnosno Prokuplja – Blaca i Kruševca.

[adsenseyu5]

Međutim, uprkos lepoti Ćelija, postoji jeziva legenda od koje se ledi krv u žilama. Naime, na mestu gde je sada ovo veštačko jezero nalazilo se selo koje je prema legendi pola izmešteno, a pola potopljeno. Ono što je još bizarnije jeste priča da je potopljeno i groblje, ali i crkva. Prema legendi, u koju neki meštani još uvek veruju, u vodi se može povremeno uočiti i krst sa vrha crkve.

Cela ova priča dobija još jeziviji prizvuk ako se doda i činjenica da svake godine jezero “uzme po neki život” to jest da se neko u njemu utopi.

Pročitajte još i ovo:

Čudovište iz Loh Nesa se vratilo! – VIDEO

A kod meštana se može čuti jezivo tumačenje legende po kojoj će jezero uzeti onoliko života koliko je grobova potopljeno. Još jedan bizarna stvar vezana za jezero jeste i njegov oblik. Naime, ukoliko na Gugl mapama pretražiti jezero Ćelije ostaćete šokirani onim što ćete videti – jezero ima oblik zmaja!

[adsenseyu1]

Sa druge strane jezero je veoma atraktivno i privlačno turistima, tako da je u vreme letnje sezone plaža zvana “Pista” prepuna ljudi. Naravno, pecaroša ima uvek.

foto: printscreen Google

(Skandalozno.rs, Izvor: srbijadanas.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Strahovite stvari vezuje se za jezero Ćelije u rasinskom kraju"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.