Stravična moć: Šta bi se desilo da URAGAN “Irma” udari na SRBIJU?

Ilustracija

foto: printscreen Twitter

Uragan Irma je na svom sedmodnevnm putu iznad Kariba do sada odneo 25 života, uništio sve pred sobom, a procenjuje se da će danas talas ove snažne oluje stići i na Floridu i potpuno sravniti Majami.

Budući da se Irma kreće brzinom od 135km/h procenili smo šta bi se desilo da se iznad Srbije nađe uragan ove jačine i razmera.

[adsenseyu5]

Gledajući na mapi, uragan ne samo što bi sravnio Srbiju, nego bi njegovi udari išli do Rima i Milana, zatim na severu do Minhena i Praga, dotakao bi Varšavu, prešao preko Odese, Istanbula, cele Grčke, dok bi Albaniju, Crnu Goru, Srbiju i zemlje regiona zbrisao u sekundi.

To znači da bi najlepši spomenici kulture, kao i najlepše građevine koje privlače milione turista svake godine – nestali!

foto-montaža: Telegraf

Budući da je Irma na Bahamima isušila okean, verujemo da bi Jadransko, Crno more i deo Egejskog potpuno nestali, a pitanje je koliko bi života odneo uragan na području Balkana.

[adsenseyu5]

Ovoliko jak udar u sekundi bi prekinuo dotok električne energije u većem delu Evrope, i pitanje je koliko bi vremena prošlo dok se šteta ne sanira, ako se uzme u obzir kolika je šteta nastala na Karibima.

Budući da Irma nosi sve pred sobom, ne smemo ni da pomislimo koliko bi ljudskih žrtava bilo.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Stravična moć: Šta bi se desilo da URAGAN “Irma” udari na SRBIJU?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.