Stručnjaci tvrde: U BiH 5.000 terorista čeka signal za napad na Srbiju i Balkan!

Pretnje

Napadi islamista na Balkanu mogli bi da se dogode već 28. juna, upozoravaju stručnjaci za bezbednost, a procenjuje se da su na hiljade ekstremista u BiH već aktivirano.

Nedavno se na nekim islamskim internet stranicama pojavio snimak “Islamska država na Balkanu”. To je bio signal za pet hiljada potencijalnih terorista, koliko ih sada ima u BiH, da se “probude”, da truju izvore vode za piće, ruše zgrade, napadaju zaštićene objekte.

– Ta taktika terorista takozvane “Islamske države” već je viđena u napadima na policijske stanice u Zvorniku i Bugojnu, ambasadu SAD u Sarajevu ili kada je eksplodirao automobil – bomba u Mostaru – podseća član stručnog tima za borbu protiv terorizma u jugoistočnoj Evropi, Dževad Galijašević.

Foto: Tanjug / AP

Ozbiljne terorističke prijetnje islamski ratnici ovih dana šalju i Srbiji. Nedavno su kroz ogradu srpske ambasade u glavnom gradu Sirije Damasku ubacili preteću poruku osoblju da napuste objekti ili će biti ubijeni.

[adsenseyu4]

Analitičari tvrde da su teroristi u sledećih pet godina planirali u svom pohodu na Balkan da “pokore” Srbiju. Veruju se da te pretnje Srbiji potiču iz zloglasne “Balkanske brigade” koja okuplja ratnike uglavnom sa ovih prostora.

Ta brigada već odavno ratuje pod zastavom takozvane “Islamske države” na području Iraka i Sirije i poznata je po neviđenim zverstvima. Zapovednik brigade poreklom je s Kosova, a njegov zamenik iz centralne Srbije.

Pre nekoliko godina službenici Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH javno su govorili da u BiH ima više od tri hiljade islamskih ekstremista koji su spremni za različite terorističke akcije.

Međutim, osnivanjem takozvane “Islamske države“, broj islamskih ratnika i u BiH povećava se svakodnevno.

– Prema našim procenama, sada imamo više od sto hiljade pripadnika vehabijskog pokreta. Od toga je bar pet hiljada već spremno za “sveti rat” – kaže Galijašević.

(dnevnik.hr)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Stručnjaci tvrde: U BiH 5.000 terorista čeka signal za napad na Srbiju i Balkan!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.