SVETSKA BANKA: Stanovnici Srbije plaćaju INTERNET po cenama koje su među najvišima u Evropi!

Ilustracija

foto: YouTube

Stanovnici Srbije plaćaju internet usluge po cenama koje su među najvišima u Evropi, navodi se u izveštaju o internetu u u službi razvoja Evrope i centralne Azije, koji je danas predstavljen u Bukureštu, saopštila je Svetska banka.

Kako se navodi, regulatorni okvir Evropske unije je značajan faktor koji utiče na zakonodavne reforme u zemljama kandidatima za ulazak u EU, poput Srbije.

Unapređenje logistike, na primer, tako što bi se omogućila veća konkurencija i usvajanje novih tehnologija u sektoru infrastrukture, doprinelo bi otvaranju mogućnosti za e-trgovinu u zemlji.

Nedostatak opcija za onlajn plaćanje predstavlja prepreku za e-trgovinu u Srbiji, pri čemu svega 15 odsto građana poseduje kreditnu karticu. Istovremeno, kako se navodi u izveštaju, Srbija je jedan od lidera u globalnoj ponudi onlajn talenta.

[adsenseyu5]

Srpski frilenseri vide dobre mogućnosti u onlajn frilens poslovima, a zarada je visoka za one koji poseduju adekvatna znanja koja prate nove tehnologije.

“Iako internet otvara nove i ranije neviđene prilike, prisutna je i mogućnost daljeg isključivanja, naročito nekvalifikovanih radnika”, upozorava Hernan Vinkler, ekonomista Svetske banke za region Evrope i centralne Azije i glavni autor izveštaja.

“Moramo uvesti politike koje će ljudima pomoći da se prilagode novim izazovima”, ukazao je on, navodi se u saopštenju.

(Skandalozno.rs, Izvor: Agencija FoNet)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "SVETSKA BANKA: Stanovnici Srbije plaćaju INTERNET po cenama koje su među najvišima u Evropi!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.