Tači zapretio Srbiji: Nećemo dozvoliti da na Kosovu pravite još jednu Republiku Srpsku!

Intervju

Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači izjavio je posle redovne sednice Saveta bezbednosti UN u Njujorku, posvećene Kosovu, da neće dozvoliti da Srbija na Kosovu implementira novu Republiku Srpsku.

Tači je to rekao odgovarajući na pitanje kako će reagovati na zahteve da se na severu Kosova formira Zajednica srpskih opština i na primedbe da se na Kosovu ovime uvodi “nova Republika Srpska“?

– Nema šanse da to bude „Republika Srpska”, zato što mi to nećemo dozvoliti. Sve će to biti u skladu s našim Ustavom i našim kosovskim zakonima.

Želim da kažem da će to biti dobrovoljna asocijacija srpskih opština bez izvršnog mandata, jer za takvo nešto, jednostavno, nema šanse. Ponavljam, nećemo dozvoliti da imamo “treću silu” u ovoj asocijaciji“, rekao je Tači i dodao:

„To znači da će to biti asocijacija, a ne poseban entitet, dakle, biće to normalna asocijacija, kao i druge koje već imamo“.

Hašim Tači je prvom potpredsedniku Vlade Srbije i šefu srpske diplomatije ponudio da mu dodeli kosovski pasoš.

„To je sasvim ozbiljna ponuda, izrečena na javnom mestu. On je rođen na Kosovu, iako su njegovi roditelji došli u našu zemlju između Prvog i Drugog svetskog rata kao kolonizatori.

Ali, prema našem Ustavu, svaki građanin koji je rođen na Kosovu ima pravo na državljanstvo, odnosno dvojno državljanstvo, i gospodin Dačić je isto tako dobrodošao da preuzme svoj pasoš“, rekao je Tači u Njujorku.

(dnevni avaz)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

1 komentar na "Tači zapretio Srbiji: Nećemo dozvoliti da na Kosovu pravite još jednu Republiku Srpsku!"

  1. ДРАГАНешковић | 24. августа 2015. u 15:06 | Одговори

    Тачно Тачи ни ми више нећемо дозволите да у Србији правите републику албанију. Садашњу назови албанију поделићемо са Грцима а Ви сви до задњег у своју државу Албанију изнад Црног мора. Тамо ван је мајка земља албанаца па полако али сигурно ако се ускопичите узвратићемо вам истом мером, ког год албанца или шиптара ухватимо узћемо му један бубрег и поклонити ЕУ, и биће обележен довека, неће имати Титову леву ногу, остаће без пениса и тестииста, без језика и зуби. То је цена коју ви сви до задњег морате исплатити, доста је било тактизирања и одступања. Све у своје време. Како сте сејали дошло је време за жетву коју че те жањети ако и један албанац, шиптар остане на овом нашем Хелмском полуострво, позз. ДРАГАНешковић

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.