U Obrenovcu preokret: MIGRANTIMA SE OSVETILI BATINAMA!

migranti

Foto: Privatna arhiva

Bebina majka se najpre na ulici verbalno sukobila sa četvoricom maloletnih migranata, a kada je svađa prerasla u koškanje, u pomoć su joj pritekli prijatelji, koji su pretukli izbeglice

Ana Blažić iz Obrenovca, koja je prekjuče prijavila policiji da su četvorica migranata pokušala da joj otmu kolica s jednogodišnjim sinom, navodno je preuveličala čitav događaj i optužila maloletne azilante za nepostojeći pokušaj kidnapovanja jer se veoma uplašila.

Kako nezvanično saznajemo, dosadašnjom istragom je, na osnovu izjava svedoka, osumnjičenih azilanata i same Ane Blažić, ali i na osnovu snimka sa sigurnosnih kamera, utvrđeno da migranti iz Avganistana i Pakistana nisu imali nameru da otmu dete.

[adsenseyu5]

Neće biti procesuirani

Podsetimo, Obrenovčanka je prijavila policiji da ju je u utorak oko 20 sati u Nemanjinoj ulici napala grupa migranata dok je šetala sina i dvoje bratovljeve dece. Prema njenim rečima, jedan od njih ju je gurnuo, a drugi je počeo da gura kolica u kojima je bio njen sin kako bi ga kidnapovali, ali je ona uspela da otme kolica od njih.

– Slučaj je prijavila kao pokušaj kidnapovanja, pa su i policija i tužilaštvo najozbiljnije shvatili prijavu. Za slučaj se zauzeo i Miroslav Čučković, gradonačelnik Obrenovca. Maloletne izbeglice iz Avganistana i Pakistana, koje su učestvovale u navodnom pokušaju otmice, odmah su identifikovane i saslušane. Međutim, oni najverovatnije neće biti procesuirani jer prve informacije koje su prikupljene ukazuju na to da je bebina majka preuveličala čitav događaj jer se veoma uplašila – objašnjava naš izvor iz istrage.

Prema rečima našeg sagovornika, prikupljeni dokazi ukazuju na to da su se Ana i migranti sreli na ulici i da je tada došlo do dobacivanja.

Dobacivanje

– Maloletni migranti su nešto dobacili Ani i u prolazu su, prilikom mimoilaženja, zakačili kolica sa bebom. Moguće je da je Ana bila previše uplašena i da je zbog toga ceo događaj videla drugim očima, odnosno da je ona zaista verovala da će joj odvesti dete, iako takva realna opasnost nije postojala – kaže naš izvor.

[adsenseyu1]

On dodaje da je Ana tada, izbezumljena od straha, pozvala neke svoje prijatelje, koji su se obračunali sa azilantima, a prema nekim verzijama događaja, njeni prijatelji su u tom trenutku već bili s njom u društvu.

– Naime, sigurnosna kamera sa obližnje menjačnice snimila je incident. Na snimku se vidi žena kako šeta u društvu nekoliko mladića. Snimak pokazuje da su ti momci prvi napali migrante. Najpre je došlo do svađe, a zatim i do koškanja. Tokom tog meteža kolica sa bebom su odgurnuta nekoliko puta u stranu, ali se ne vidi ništa što bi ukazivalo na nameru da su migranti želeli da otmu bebu – kaže naš izvor iz istrage.

Policija istražuje sve verzije događaja i saslušava očevice i svedoke, pa će detaljna istraga pokazati šta je prava istina.

Granica Migranti izazvali nesreću
POVREĐENI U EKSPLOZIJI TERETNOG VAGONA-CISTERNE

ŠID – Četvorica migranta povređena su u eksploziji teretnog vagona-cisterne koja se dogodila juče ujutru na železničkoj stanici u Šidu. Nesreća se dogodila oko 7 sati, a migranti su zadobili opekotine i nakon zbrinjavanja u medicinskom centru u Sremskoj Mitrovici upućeni su u Beograd na dalje lečenje. Kako saznajemo, teretni voz je u svom sastavu imao praznu cisternu, koja je prethodno prevozila opasnu materiju heksen, a vraćala se iz Pančeva za Antverpen u Belgiji.

[adsenseyu1]

Prema navodima iz policije, do nesreće je verovatno došlo kad su migranti pokušali da se popnu na cisternu. Iznad vagona bile su žice pod visokim naponom, a pretpostavka je da je u cisterni bilo ostataka materije koja je sklona da se zapali, zbog čega je i došlo do nesreće. U policiji je rečeno da se radi o nesrećnom slučaju.

Komesar za izbeglice
NEKO MORA DA ODGOVARA

Vladimir Cucić, komesar za izbeglice, rekao je juče da za incident u Obrenovcu neko mora da odgovara.
– U ovom trenutku to je posao za policiju i tužilaštvo. Na njima je da daju svoj konačni sud. Šta god da je uzrok, bilo da je nesporazum, neko za ovo mora da odgovara – ili oni koji su pokušali da učine delo, ili neko ko uznemirava javnost, ili neko ko nije razumeo namere – rekao je Cucić i dodao da su svi migranti koji su smešteni u Obrenovcu prethodno najmanje šest meseci proveli na ulicama u Beogradu i da nije bilo incidenata.

Ana Blažić
BEZ KOMENTARA

Pozvali smo juče Anu Blažić kako bismo i od nje dobili komentar, ali ona juče nije želela da daje izjave.
– Sve što sam imala već sam rekla. Ne želim više ništa da komentarišem – kratko je rekla Ana.

Za razliku od juče, Ana je prekjuče detaljno opisala događaj.
– Deset godina sam čekala dete, išla na vantelesnu oplodnju i ne mogu da verujem da sam ovako nešto doživela u svom gradu, da su migranti hteli da mi otmu dete. Grčevito sam se borila da mi ga ne odvedu

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

2 komentara na "U Obrenovcu preokret: MIGRANTIMA SE OSVETILI BATINAMA!"

  1. Skandalozno je to sto Vi tzv. novinari odmah imate neoborive dokaze da su ti tzv. “jadni azilanti” obavezno u pravu a nase ljude optuzujete ili ih jos omalovazavate kako su neljubazni ili arogantni..? Nije mi poznato da se “Gost” u mojoj kuci moze tako bahato ponasati kao da je on u mojoj kuci gospodar..? Citajte malo i izmedju redova gospodo.

  2. Nisu “ONI” ovde dosli sto im uistinu treba pomoc = Dosli su da ovde zauvek i OSTANU, da budu izdrzavani i postovani od svojih jos “domacina”…da prosire svoje carstvo i uvedu svoje; kulture,zakone,skole…

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.