UDAR NA BOGATE: Počinje kontrola putničkih vozila visoke klase!

Ilustracija

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović naložio je danas saobraćajnoj policiji novu akciju zaustavljanja i kontrole putničkih vozila visoke klase.

Prema rečima ministra u narednom periodu, mimo redovnih Kontrola putničkih vozila, biće pojačano zaustavljanje automobila visoke klase i kubikaže poput džipova, mercedesa, audija, ali i ostalih koji pripadaju ovoj kategoriji.

“Želimo da pokažemo svima da za policiju ne postoje građani prvog i drugog reda, već da su svi jednaki pred zakonom. Ne mogu se tolerisati slike na ulicama u kojima policija kotroliše one koji voze automobile stare po nekoliko desetina godina, dok vlasnici skupocenih automobila smatraju da su sigurni i da ih policija neće zaustaviti. Selekcija ne sme da postoji” rekao je ministar Stefanović.

On podseća da su pre mesec dana u akciji kontrole vozila visoke klase, koja je zapravo bila svojevrsni test, osim saobraćajnih prestupa uočeni i drugi prekršaji.

“Za samo pet dana kontrole otrkriveno je i 19 krivičnih dela. Zaplenili smo nekoliko komada oružja, a kod devet vozača smo pronašli narkotike. I to je jedan od pokazatelja zašto je ova akcija dobra” ističe Stefanović.

Ministar dodaje da će kontrola vozila visoke klase postati uobičajena praksa u narednom periodu, jer policija želi da pokaže da nikoga ne štiti i da su za nju svi građani jednaki, bilo da voze domaće automobile stare 30 godina skupocene mercedese.

(Kurir)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

1 komentar na "UDAR NA BOGATE: Počinje kontrola putničkih vozila visoke klase!"

  1. E baš da vidim i tog pandura koji ima *** da zaustavi ove koji voze džipove. Ja u ovo ne verujem.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.