UDARNA VEST: Priština prisvaja svu nepokretnu imovinu registrovanu na ime Srbije

Ilustracija

foto: Reuters

Priština — Kosovska Vlada donela je odluku da se sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, Srbije i AP Kosovo registruje na ime Kosova kao vlasnika.

Tim povodom direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić će danas u Begradu razgovarati sa političkim predstavnicima Srba sa KiM.

Kako je objavljeno na sajtu kosovske vlade, na osnovu odluke Vlade koju je potpisao Isa Mustafa sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, odnosno Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Kosovo, registruje se na ime Republike Kosovo kao vlasnika imovine.

  [adsenseyu5]

U tu imovinu ulazi imovina državne i vojne administracije i imovina bivših društveno političkih organizacija, rečeno je agenciji Beta u Vladi Kosova.
U odluci u koju je agencija Beta imala uvid, kosovska katastarska agencija obavezuje se da odmah na ime Kosova prebaci svu nepokretnu imovinu.
Tim povodom, Đurić će se danas u 12 sati u zgradi Vlade Republike Srbije sastati sa srpskim članovima pokrajinske vlade, gradonačelnicima deset opština sa srpskom većinom na KiM i predstavnicima Srpske liste.
Posle sastanka predviđeno je obraćanje medijima.

(Skandalozno.rs, Izvor: B92.net)

 [adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "UDARNA VEST: Priština prisvaja svu nepokretnu imovinu registrovanu na ime Srbije"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.