UEFA pokreće istragu povodom vesti o nameštanju: Izbacuju Albaniju, Srbija u baražu?!

Kazna

Posle pisanja medija u Tirani da su četvorica jermenskih fudbalera dobila dva miliona evra da izgube utakmicu, evropska kuća fudbala će istražiti slučaj.

UEFA pokreće istragu protiv Jermenije i Albanije zbog sumnji da je meč odigran u nedelju u Jerevanu bio namešten, saznaje Kurir!

Sve je počelo posle pisanja albanskih medija da su četvorica fudbalera Jermenije dobila po 500.000 evra da namerno izgube meč, a ubrzo se ta vest proširila po Starom kontinentu i inicirala istragu ljudi iz Niona.

Potvrdu da će sve to proveriti i evropska kuća fudbala dobili smo i od Dušana Maravića, dugogodišnjeg visokog funkcionera UEFA.

– Čim je krenula tolika medijska priča, UEFA će se uključiti u sve to. Tražiće se izveštaji od delegata i sudija sa pitanjem da li im je bilo šta izgledalo sumnjivo. Možda je na meču bio i specijalni posmatrač, mada dovoljni su i sudija i delegat. Gde ima dima, tu ima i vatre. Zato bi trebalo da se pokrene ta čitava stvar – pojašnjava Maravić za Kurir.

Kod čelnika evropske federacije nema čekanja.

[adsenseyu1]

– Ono što mi ne znamo da radimo u svom dvorištu, oni ekspresno rade. I u svom dvorištu, ali i u našem. Sigurno će da krene istraga, uslediće davanje izjava i videćemo epilog – jasan je Maravić.

Ako se utvrde nečasne radnje, nema sumnje da Albance čeka drakonska kazna i izbacivanje sa EP. U tom slučaju Srbija bi kao četvrtoplasirana otišla u baraž, dok bi po dobrom starom običaju Danci naviše profitirali direktnim plasmanom.

– Danci obožavaju ovakve situacije. Oni su pokazali svoje prave lice 1992, kada su otišli umesto nas na EP, a do dan-danas nam nisu ni zahvalili. Jedva čekaju tuđu muku, to su pokvarenjaci. Razočaran sam njihovim ponašanjem. Onda nam oni glume da su neki uređen svet, a da smo mi svi divljaci, a u stvari su oni gori od svih nas – ogorčeno zbori Dušan Maravić.

Činjenice
RAZLOZI ZA ISTRAGU UEFA

Nezainteresovanost odbrambenih fudbalera Jermenije i njihove katastrofalne reakcije

Sumnjiv autogol Hovkanisijana kojim je Albanija povela već u devetom minutu

Ogroman pad kvote na pobedu Albanije, i to u razmaku od samo nekoliko časova

Pisanja medija o potplaćivanju jermenskih fudbalera da bi namerno izgubili utakmicu

(kurir)

[adsenseyu1]

1 komentar na "UEFA pokreće istragu povodom vesti o nameštanju: Izbacuju Albaniju, Srbija u baražu?!"

  1. nemoj nas bogati da se brukamo po francuskoj pa ovo je mnogo manja bruka dosad sto nas zadesila nego da odemo tamo….

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.