Uhapšeno 29 policijskih službenika, 9 carinskih službenika i jedan građanin zbog mita!

Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i uz asistenciju Uprave carina, Direkcije policije i Sektora za informacione tehnologije, uhapsili su 29 policijskih službenika, devet carinskih službenika i jednog građanina zbog primanja i davanja mita.

Policija je, protiv uhapšenih, podnela krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog postojanja osnova sumnje da su, u prethodnih 15 meseci, izvršili više krivičnih dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela, primanje mita, zloupotreba službenog položaja i davanje mita.

Osumnjičeni policajci i carinici, u dužem vremenskom periodu, na području graničnog prelaza Bački breg i mesta Bački breg kod Sombora, kao članovi organizovane kriminalne grupe, nisu u toku svoje smene preduzimali mere iz svoje nadležnosti i sprečavali krijumčarenje i druga krivična dela, već su kao organizovana kriminalna grupa pribavljali novac za sebe i uzimali poklone za članove grupe.

Policijska akcija je sprovedena u koordinaciji sa Nacionalnom službom za zaštitu MUP-a Mađarske.

Ovom akcijom sprečeno je krijumčarenje akciznih proizvoda u zemlje EU i zloupotreba bezviznog režima za državljane Republike Srbije, overavanjem ili neoveravanjem putnih isprava, uz prisustvo ili bez prisustva imaoca putnih isprava.

Policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole nastavljaju sa merama i aktivnostima po ovom predmetu, a u cilju suzbijanja koruptivnih krivičnih dela policijskih službenika.

(blic)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Uhapšeno 29 policijskih službenika, 9 carinskih službenika i jedan građanin zbog mita!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.