Veliki incident u hrvatskom Saboru: Umalo tuča premijera Plenkovića i poslanika – VIDEO

Hrvatska

Sabor – foto: Facebook/Branimir Bunjac

Nakon što je u Saboru živce izgubio ministar Damir Krstičević zbog makete aviona koju je dobio, čini se da su živci popustili i hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću.

Tokom pauze određene zbog povišenih tonova tokom rasprave o izveštaju premijera o sastancima Evropskog saveta umalo je izbio i fizički obračun premijera Plenkovića i Nikole Grmoje (Most).

Grmoja je ispričao da je pitao premijera da Srbija otvara poglavlja, a da je Hrvatska ne blokira, kao i da ministarka Marija Pejčinović Burić radi u korist Srbije ako ne saziva Komisiju koja mora da razmotri šta Srbija radi po pitanju nestalih i drugih pitanja, na šta je, kako kaže, Plenković reagovao agresivno.

“Premijer je vrlo agresivno reagovao i dobacio iz svoje klupe da sam jadan. Ja sam tražio zaštitu predsednika Sabora. Gordan Jandroković je u tom trenutku prekinuo sednicu. HDZ-ovci su nam dobacivali. Dobacili su Ines Strenji šta je ona učinila za Hrvatsku. Ja sam rekao da je ona bila na ratištu za razliku od njega i anemičnog (Plenković). On je krenuo prema meni vrlo agresivno. Ja sam samo stajao jer nisam nikad Plenkovića video u tom izdanju.”, rekao je Grmoja.

Prema njegovim rečima, Plenkovića, koji je krenuo prema njemu sa jasnom namerom da se fizički obračuna, zaustavili su drugi poslanici.

“Nisam prozivao nikoga na osnovu nacionalnosti nego sam samo rekao da premijer ne štiti hrvatske interese”, rekao je za Grmoja.

Nezavisni poslanik Bojan Glavašević objasnio je kako je izgledao incident.

“Plenković je eskalirao celu stvar. Grmoja je prebacio da nisu blokirali Srbiju. Rekao je da su Plenković i Pejčinović Burić izdajice i da rade za srpske interese. Nazvao ga je anemičnim. Plenković je krenuo prema Grmoji. Miro Bulj ih je razdvajao”, ispričao je Glavašević.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Veliki incident u hrvatskom Saboru: Umalo tuča premijera Plenkovića i poslanika – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.