Viktor Orban: Sorošova mreža u Mađarskoj je kao mafija

Soroš

Foto: AP

Jedina mreža koja “posluje kao mafija” u Mađarskoj je ona milijardera Džordža Soroša, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban

Jedina mreža koja “posluje kao mafija” u Mađarskoj je ona milijardera Džordža Soroša, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

[adsenseyu5]

Orban je tako odgovorio na optužbe Soroša koji je u Briselu optužio mađarskog premijera da stvara “mafijašku državu” preduzimanjem niza koraka kojima se ugrožavaju slobode, među kojima i akademske.

Sorošova “mreža i njegove agencije” su “značajan i netransparentan sastavni deo javnog života u Mađarskoj”, rekao je Orban za radio “Košut”, prenela je agencija MTI.

UZBUNA U VRTIĆU: Dečak (5) izujedao dete (3) više od 10 puta!

“Finansijski špekulanti i njihove pristalice u Mađarskoj nastoje da primene program da se dozvoli ulazak migranata u zemlju”, dodao je on.

Soroš je juče u Briselu govorio o novom mađarskom zakonu koji preti opstanku Centralnog evropskog univerziteta koji je osnovao ovaj milijarder mađarskog porekla 1991. godine.

[adsenseyu1]

Orban tvrdi da tako štiti Mađarsku od stranog uticaja, dok Orban to vidi kao “najnoviji napad na demokratiju lidera koji otvoreno kaže da gradi netrpeljivu državu”, prenosi AP.

Soroš je izrazio nadu da će “prevladati akademska sloboda”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Novosti.rs/Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Viktor Orban: Sorošova mreža u Mađarskoj je kao mafija"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.