Više od 20.000 Kineza se prijavili za turističku turu “Putevi Valtera”

Turistička tura

foto: Promo

Film režisera Hajrudina Krvavca “Valter brani Sarajevo” najgledaniji je film svih vremena u Kini.

Pokojni Bata Živojinović, koji u njemu igra glavnu ulogu, u Kini je i dalje najpopularniji glumac, a Kinezi luduju za njim. Oduševili su se turističkom turom na kojoj će obići važna mesta iz glumčevog života i doći u Sarajevo da razgledaju grad koji je njihov idol branio. Više od 20.000 Kineza su rezervisali ovo šestodnevno putovanje.

[adsenseyu5]

Obožavatelji su na turu krenuli iz Beograda. Valterovim stopama turisti će nastaviti prema Oplencu, Zlatiboru, Drvengradu i Višegradu te na kraju stižu u Sarajevo.

– Turisti ne bi smeli da zaobiđu kultni restoran Bevandu, preko puta Batinog i Lulinog stana, u koji je tata hrlio na morske specijalitete. Više od 15 godina se družio s vlasnikom Zoranom, koji je naš porodični prijatelj – kaže Miljko Živojinović (54).

Miljko misli da bi turiste iz Kine trebalo odvesti i u Batino rodno selo Koračicu na Kosmaju.

– Bata je obožavao da ide u svoje selo gde je proveo detinjstvo. Njegov otac Dragoljub pedesetih godina je obnovio Batinu rodnu kuću, a Bata je sedamdesetih sagradio vikendicu odmah pokraj “stare kuće” – priseća se Miljko.

Najpopularniji GLUMAC na svetu: KINEZI su mu nudili SVE, samo da postane njihov građanin

U Koračicu je često dolazio i režiser Krvavac. Bata mu je bio kum na venčanju sa suprugom Ešrefom.

– Oni su se venčali u Batinom selu, a pričali su da je to bilo slavlje za pamćenje. Nisam siguran na koje će lokacije turistička agencija voditi Batine fanove, ali nikako ne bi smeli da zaobiđu Crveni krst gde je tata proveo mladost i Beogradsko gradsko pozorište u gde je započeo glumačku karijeru – rekao je Miljko.

[adsenseyu1]

Dodao je da su njegov otac i Boris Dvornik bili nestašni tandem koji se za vreme snimanja u Sarajevu najviše provodio u hotelu Evropa.

Miljko smatra da bi Batini fanovi trebali posetiti i sarajevski bioskop u gde je 1972. premijerno prikazan “Valter brani Sarajevo”.

– Voleo je da nam priča kako ga je nakon snimanja Krvavac zvao Frenki, jer su Batu zbog te uloge prozvali Frankom Sinatrom jugoslovenskog filma.

Na taj je nadimak bio jako ponosan – zaključuje Miljko Živojinović.

(Skandalozno.rs, Izvor: nezavisne.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Više od 20.000 Kineza se prijavili za turističku turu “Putevi Valtera”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.