Vlast u Crnoj Gori zabranjuje liturgiju jer predstavlja “opasnu provokaciju SPC prema lokalnom stanovništvu”?!

Intervju

Mitropolit Amfilohije – foto: „Medija centar Beograd“

DPS Mila Đukanovića i albanske stranke, koji su na vlasti u Ulcinju, zatražili su od državnih organa Crne Gore da mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju zabrane služenje liturgije na Svaču, blizu Ulcinja!

Albanci i ‘milogorci’ tvrde da bi održavanje liturgije u nedelju predstavljalo ‘nedopustivu i opasnu provokaciju SPC prema lokalnom stanovništvu‘!?!

‘Organizovanje liturgije predstavlja još jedan pokušaj provokacije lokalnog stanovništva od strane SPC i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Zbog toga smatramo da državni organi Crne Gore moraju da zabrane ovaj skup i održavanje liturgije’, piše u zajedničkom saopštenju DPS i albanskih stranaka.

Milun Zogović, poslanik opozicionog Demokratskog fronta u Crnoj Gori, komentarišući ove navode, kaže da ga ne čude zahtevi Albanaca iz Ulcinja.

Šiptari i prošle godine pravili cirkus na Svaču

Podsetimo, Albanci iz Ulcinja i prošle godine su pokušali da spreče mitropolita Amfilohija da na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja, koja se nalazi u srednjovekovnom utvrđenju Svač u neposrednoj blizini Ulcinja, održi liturgiju.

Pedesetak Albanaca pokušalo je tada da vernicima i sveštenstvu SPC onemogući prilaz crkvi, pa je bilo koškanja i guranja. Na kraju je policija morala da reaguje, a liturgija nije održana na samim temeljima crkve, već u neposrednoj blizini.

– Vođeni onim što crnogorski režim na čelu sa Milom Đukanovićem svakodnevno priređuje Srbima u Crnoj Gori, a posebno podstaknuti najnovijim udarom na SPC, kojim Podgorica želi da otme crkvenu imovinu, Albanci iz Ulcinja preduzimaju konkretne korake kako bi proterali SPC i preostale Srbe iz ovog grada. Reč je o koordiniranoj akciji Prištine i Podgorice, jer albanski političari ništa ne rade bez saglasnosti Prištine i Tirane – upozorava Zogović.

Koordinirana akcija protiv Srba

Reč je o koordiniranoj akciji Podgorice, Prištine i Tirane, svi su oni ujedinjeni protiv Srba i Srbije Milun Zogović, poslanik DF

(Skandalozno.rs, Izvor: informer.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vlast u Crnoj Gori zabranjuje liturgiju jer predstavlja “opasnu provokaciju SPC prema lokalnom stanovništvu”?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.