Vojislav ŠEŠELJ odlučan: Idem u ZAGREB da prošetam po centru grada i popijem kafu i sok u Gradskoj kafani

Reakcija

foto: Tanjug

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je, posle oslobađajuće presude koju mu je izrekao Haški tribunal, da ne oseća apsolutno nikakvu odgovornost za posledice rata u bivšoj Jugoslaviji.

“Svi koji su pratili suđenje došli su do istog zaključka – Tužilaštvo je svaki put nokautirano pravnim argumentima i činjenicama, sve sam im razbio lažne svedoke i sve falsifikovane dokaze razobličio”, istakao je on.

Šešelj je rekao da koncept Velike Srbije postoji 300 godina kao politički projekat i, prema njegovim rečima, nikada nije imao zločinačke elemente, pa ni u Drugom svetskom ratu za vreme četničkog generala Dragoljuba Draže Mihailovića.

Predsednica Hrvatske ogorčena: Vojislav ŠEŠELJ jedan od najvećih zločinaca na ovim prostorima!

Hrvatsku državu, kako kaže, ne priznaje, sve dok traje okupacija tzv. Republike Srpske Krajine.

Šešelj je izneo veoma oštre reči na račun hrvatske države, rekavši da “svaka hrvatska država može biti isključivo ustaška država”. Na činjenicu da je Hrvatska danas međunarodno priznata država koja je članica EU, Šešelj je odgovorio tvrdnjom da je EU “novi Hitler u Evropi”.

Hrvatska zabranila Šešelju ulazak u zemlju: „Neka dođe pa ćemo ga uhapsiti!“

On, međutim, dodaje da ga to neće sprečiti da kao građanin Evrope ode u Zagreb, prošeta se po centru grada, popije kafu i sok u Gradskoj kafani i poseti jednu od knjižara koje su, kako je rekao, uvek bile dobro snabdevene.

Dodaje i da će se žaliti na odluku hrvatskog MUP-a kojom mu je zabranjen ulazak u tu državu, sve dok to rešenje ne obori.

(N1)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Vojislav ŠEŠELJ odlučan: Idem u ZAGREB da prošetam po centru grada i popijem kafu i sok u Gradskoj kafani"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.