Vranje: Sin (23) pretukao majku (50) na smrt, policajci razvaljivali vrata da ga uhapse!

Ilustracija

Predrag Jović (23) iz Vranja ubio je svoju majku Slavicu (50), a onda se zaključao u svojoj sobi.

Policija je razvalila vrata, uhapsila Predraga i odredila mu policijski pritvor od 48 sati zbog krivičnog dela ubistvo, nakon čega će biti priveden Višem tužilaštvu u Vranju.

Ubistvu su prethodile svađe i tuče na ulici i u obližnjoj prodavnici, gde je Predrag najpre pretukao vlasnika prodavnice, zatim udario komšiju, a onda došao kući, prebio majku Slavicu, nanevši joj teške povrede zbog kojih je preminula na licu mesta.

– Ja nisam bio kod kuće, inače bih sprečio da se išta dogodi. Bio sam na poslu kada su me pozvali i rekli mi da je moj sin izazvao nekakvu tuču. Pokušao sam da dobijem suprugu, ali mi se nije javljala na telefon. Po dolasku kući vrata nisam mogao da otvorim, pa sam ih razvalio. Pronašao sam Slavicu svu krvavu kako mrtva leži u kupatilu.

Sin je bio zaključan u sobi i celu sobu je demolirao, nakon što je policija počela da razvaljuje vrata. On mi više nije sin i da sam ja tu bio, ja bih mu presudio istog trenutka. On će da robija, ali se plašim, ako je psihički skrenuo, da će po izlasku iz zatvora da mi ubije dve ćerke ili unučiće – kaže Slavičin suprug Slobodan (52).

[adsenseyu1]

Kako je otac ubice objasnio, Predrag se nikada nije nasilno ponašao, a sa majkom je bio u boljim odnosima, nego sa ocem i sestrama.

– Ja stvarno ne znam šta mu se u glavi desilo. Šta god da je, i kad izađe iz zatvora nemoj kući da mi dolazi jer ću da ga ubijem. Neka me odmah hapse, ali ja ubicu u kući ne želim. Za koga li sam samo nadničio i radio po inostranstvu. I Slavica i ja smo se mučili, samo da bi njemu nešto stvorili. Ubio je rođenu majku i za to opravdanja nema i ne želim da ga slušam – priča Slobodan.

Kako je opisala policija, Predrag je pre ubistva uleteo u obližnju prodavnicu i počeo je da demolira rafove. Kada je vlasnik radnje pokušao da ga zaustavi, on je njega udarao glavom i naneo mu povrede oka.

– Sve je bilo mirno i odjednom je Predrag uleteo u prodavnicu i počeo da viče kako će sve da mi polomi. Bio je van sebe. Pitao sam ga zašto bi to radio, on je već počeo da baca robu. Prišao sam, uhvatio ga za ruke i tada me nekoliko puta udarao glavom. Povredio mi je oko i na kraju sam zaglavio u bolnici. Ne znam šta se dešavalo pre i posle, samo znam da sam kolateralna šteta – kaže vlasnik prodavnice Predrag Mitić.

Prilikom povratka iz prodavnice, Predrag je bukvalno divljao ulicom. Bacao je, šutirao, a kada mu je u susret naišao komšija i njega je gađao daljinskim upravljačem koji je nosio sa sobom.

[adsenseyu1]

– Svi smo u šoku. Nikada ga nismo videli agresivnog. Redovno se javljao, bio miran i kulturan i sada čujemo da je podigao ruku na majku. Apsolutno nikome nije jasno šta je moglo da bude uzrok ove stravične nesreće. Delovali su kao jedna skladna, prosečna porodica. On je, čujemo i dobar student – priča komšija Nebojša Kostić.

I Slavičin kolega i komšija Dušan Selistarević kaže da je Predrag bio dete za primer.

– Ja ne mogu da se smirim, od kako sam čuo šta se dogodilo. Pa zar Predrag da ubije majku Slavicu sa kojom se odlično slagao? On se družio sa mojim sinom i znam da je dete za primer. Ona je bila fantastična koleginica, komšinica i prijatelj. Zašto je to učinio, nikada mi neće biti jasno – kaže Selistarević.

Inače, sada pokojna Slavica radila je u fabrici nameštaja „Simpo“. Ona i njen suprug Slobodan imaju troje dece. Jedna ćerka udata je u Beogradu, a druga u Vranju. Sin Predrag student je Visoke škole primenjenih strukovnih studija u Vranju na mašinskom odseku.

Više tužilaštvo naložilo je obdukciju tela pokojne Slavice.

(OK radio)

Budite prvi sa komentarom na članku "Vranje: Sin (23) pretukao majku (50) na smrt, policajci razvaljivali vrata da ga uhapse!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.