Vučić: Gašić je moj odan prijatelj, ali ne može više biti ministar! – VIDEO

Intervju

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je održao prvi radni sastanak sa nordijskim kompanijama u prisustvu predstavnika ambasada nordijskih zemalja – Danske, Norveške, Finske i Švedske, a nakon njega odgovarao je na pitanja novinara o spornoj izjavi ministra odbrane Bratislava Gašića, kao i o napadima na Srbe u Goraždevcu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić doneo je odluku da smeni ministra odbrane Bratislava Gašića posle uvrede koju je izneo na račun novinarke B92 u Trsteniku.

– Kada sam čuo šta se dogodilo, bio sam kao čovek iznenađen i šokiran. To su stvari koje ne mogu da se dogode nikome, ili ne bi trebalo da se dogode – počeo je ovim rečima svoje obraćanje novinarima premijer Srbije i dodao:

Bratislav Gašić je moj krajnje odan prijatelj, ali izvinjenje i pokajanje nije dovoljno. Za ono što je uradio ministar odgrane ja ne mogu da nađem reči nikakvog opravdanja. Ja se u ime Vlade Srbije izvinjavam novinarki, ali to nije dovoljno, ali on ne može da opstane na mestu ministra, posle ovoga što je uradio. Ja sam sa njim razgovarao više puta i ovo je jedan od teških dana.

Bata Gašić je jedan od mojih najodanijih prijatelja i jako mi je teško. Zbog te pristojne i moderne Srbije ja danas povlačim crtu. Nećemo dozvoliti vređanje žena i pokazujemo da je odgovornost  – rekao je premijer Srbije i izvinio se svim ženama u Srbiji.

[adsenseyu1]

– Ja ne bih preživeo da je tako nešto neko rekao mojoj ćerki. Gašićeva izjava nije čak ni samo seksistička, mada je on nesumnjivo uvredio sve žene – rekao je Vučić i dodao da je posle svega ovakva odluka bila jedina moguća.

– Zato Gašićevo izvinjenje, koliko god bilo dobro što je do njega došlo, što je bezuslovno i što ministar nije ni pokušao da sebe bilo cime opravda, jer opravdanja za njegov postupak jednostavno nema, nije i ne može da bude dovoljno – rekao je premijer Srbije.

Vučić je rekao da je dobro što se Gašić izvinio, i da je to novost u našem političkom životu.

– Nemam još uvek nikoga koji bi ga zamenio na ovom mestu – odgovorio je premijer Srbije na pitanje novinara ko će na mestu ministra odbrane zameniti potpredsednika SNS-a.

Premijer Srbije najavio je nova hapšenja kriminalaca do kraja godine, koji su kako kaže “orobili Srbiju”.

Evo šta je rekao Bratislav Gašić:

https://youtu.be/nYE_Ho3rowE

(telegraf.rs)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Vučić: Gašić je moj odan prijatelj, ali ne može više biti ministar! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.