Vučić zapretio: Svi koji traže novac pozivajući se na mene biće uhapšeni!

Intervju

Premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić najoštrije je zapretio pojedincima, uključujući i stranačke funkcionere da će u zatvoru završiti svi koji pozivajući se na njega traže novac od firmi ili pojedinaca za stranku, ali i nameštaju razne tendere, piše Kurir.

Izvor iz vrha SNS otkriva da je lider naprednjaka na sednici Predsedništva SNS žestoko reagovao na informacije koje su došle do njega, prema kojima pojedini naprednjaci zloupotrebljavaju članstvo u stranci, ali i poznanstvo s njim.

– Čuo sam da neki idu okolo i traže pare za stranku i „onog odozgo“. Svako ko to bude radio biće uhapšen i odmah ga prijavite policiji. Stranka je finansijski stabilna i ne mora da zavisi ni od čijih para, pogotovo ne od tajkuna, kao što su neki radili – poručio je lider naprednjaka.

Politički analitičar Dragomir Anđelković podseća da je Vučić i ranije javno davao slične izjave, kao i da ga ne iznenađuje ako je to ponovio na sednici Predsedništva SNS.

– Insistirajući na tome, Vučić nastoji da što više disciplinuje stranačke funkcionere kako se SNS ne bi pretvorio u oligarhiju, kao što je bio slučaj sa Demokratskom strankom dok je bila na vlasti. Vučić je svestan šta sve vlast sa sobom donosi i, poučen primerom demokrata, nastoji da se tako nešto ne ponovi njegovoj partiji.

[adsenseyu1]

Zato s vremena na vreme upozorava stranački vrh. Na taj način Vučić funkcionerima unosi atmosferu straha jer zna da svako ko je u stranci samo zbog ličnih interesa nanosi štetu i SNS i njemu lično – smatra Anđelković.

Šef poslaničkog kluba SNS u Skupštini Srbije Zoran Babić potvrđuje saznanja Kurira, napominjući da lider naprednjaka sve vreme otkad su na vlasti nastoji da iskoreni korupciju unutar stranke.

– Vučić o tome priča protekle tri godine i zaista se svi u stranci trudimo da eliminišemo takve pojave. Toga je sve manje i manje, između ostalog i zato što premijer na tome uporno insistira. Apsolutno podržavam takvu politiku jer gradimo državu jakih institucija, a ne takvu u kojoj će se neko pozivati na neke pojedince kako bi ostvario svoje interese. Takve stvari ne samo što su nemoralne nego su i protivzakonite, zbog čega bi trebalo da odgovora svako, bio on član SNS ili ne – kaže Babić.

Politički analitičar Milan Nikolić smatra da je dobro što Vučić insistira na tome da funkcioneri i članovi SNS ne zloupotrebljavaju to što su u vladajućoj stranci.

– Sigurno je bilo pokušaja da se neko okoristi pozivajući se na predsednika ili stranku čim je to došlo i do Vučića. Stavljajući to da znanja funkcionerima, on im jasno poručuje da je svestan toga i da to neće tolerisati.

Ovo je dobar pokušaj da se stane na put korupciji koliko je god moguće, ako već ne može da se istrebi potpuno – kaže Nikolić.

(Telegraf.rs)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Vučić zapretio: Svi koji traže novac pozivajući se na mene biće uhapšeni!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.