Zoran Zaev: U Srbiji na vlasti nacionalističko rukovodstvo

vlast

Foto: Tanjug, arhiva

Lider SDSM Zoran Zaev izjavio je da su Srbi i Makedonici bratski narodi ali i da je u Srbiji na vlasti “nacionalističko rukovodstvo” Aleksandra Vučića.

“A Srbi i Makedonci su bratski narod. Evropa će nas voleti više ako unapredimo našu saradnju. Srbija je ta koja zaslužuje prvo od nas podršku zato što smo pravoslavni, hrišćanski narod i treba da pomažemo jedni druge,” rekao je Zaev u intervjuu za emisiju “Da se ne lažemo” za Kurir TV.

[adsenseyu5]

Na pitanje Kurira zašto “nacionalistički krugovi” više simpatišu lidera VMRO-DPMNE Nikolu Gruevskog nego njega, Zaev kaže da i u Srbiji postoji “nacionalističko rukovodstvo” premijera Aleksandra Vučića koji je sebe deklarisao kao lidera u regionu a pokazao je, kako kaže, svoje nacionalističke pozicije prvom prilikom kada mu je bila ugrožena politička karijera.
Zaev je pozvao članove srpske vlade, u kojoj su mu, dodaje neki ministri prijatelji, da kažu ša se to poboljšalo u odnosima Srbije i Makedonije otkad je Gruevski na vlasti.
“Naprotiv, zatvorila su se sva vrata. Ne postoji nijedna investicija Srbije u Makedoniju. Postoji samo jedna investicija Makedonije u Srbiji i to je Brako u Nišu. Otvorili su fabriku za proizvodnju određenih vozila, a Srbi i Makedonci su bratski narod i možemo mnogo više da sarađujemo” rekao je on.
On je istakao da je lider Gruevski taj koji je glasao za “pripradnost verskih objekata na Kosovu Albancima” iako je poznato da oni nemaju ništa zajedničko sa njima.
“Tamo je istorija Srbije, tamo je srce Srbije. U najmanju ruku trebalo je da se ogradi, da ostane neutralan”, kaže za Kurir Zoran Zaev.

[adsenseyu1]

Povodom političke krize u Makedoniji i kritika na račun izabranog predsednika Sobranja Talata Džaferija za koga neki mediji i u Srbiji i u Makedoniji smatraju da je problematičan zbog načina izbora, ali i zbog toga što je Albanac, Zaev je rekao da je dosadašnja garnitura na vlasti 11 godina bila u koaliciji sa albanskim partijama – dve godine sa DPA i devet godina sa DUI odakle je Džaferi.
“On je dugo bio predsednik komisije u parlamentu, bio je ministar odbrane i zamenik ministra odbrane u prethodnom periodu i to uopšte nije bilo sporno,” navodi Zaev.
Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin upitao je lidera SDSM Zoran Zaeva da li je napad na Vučića smislio sam ili su mu to rekli Rama,Tači ili Džaferi? Opširnije – OVDE.

(Skandalozno.rs, Izvor: B92.net)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Zoran Zaev: U Srbiji na vlasti nacionalističko rukovodstvo"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.