Zoran Zaev uputio protestnu notu Bugarskoj: Nismo mi Severni Makedonci!

Makedonija

Zoran Zaev – foto: Printscreen/YouTube

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev rekao je da će protestovati kod bugarskog premijera Bojka Borisova zbog upotrebe prefiksa „severnomakedonski“.

Kako piše makedonski portal „Faktor“, Zaev je poručio da će poslati notu Bugarskoj kako bi se na vreme otklonile greške.

„Naravno da ćemo reagovati. Poslaćemo notu da se isprave greške. U Ustavu naše zemlje samo je promena kod imena države u Severna Makedonija. Mi smo Makedonci, koji živimo u Severnoj Makedoniji“, istakao je Zaev novinarima u Skoplju.

On je rekao da čak i unutar njegove države određeni eksperti prave takve greške.

Bugarski premijer Bojko Borisov je pre nekoliko dana najavio da će se zajedno sa „severnomakedonskim premijerom“ pokloniti pred spomenikom Goce Delčevu.

On je bugarskim medijima, posle sastanka sa makedonskim predsednikom Stevom Pendarovskim u Sarajevu, rekao da je „severnomakedonski predsednik prvi severnomakedonski političar koji je priznao da je Goce Delčev Bugarin“.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

1 komentar na "Zoran Zaev uputio protestnu notu Bugarskoj: Nismo mi Severni Makedonci!"

  1. Љиљана Ћуић | 15. јула 2019. u 19:55 | Одговори

    Македонија је Србија. Одродио се срБски народ, отпадају недостојни, ако их Бог просветли вратиће се у срБско,признаће им се срБско

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.