Božidar Maljković: Od Vučića tražim dva dinara, on mi da osam…

Božidar Maljković – foto: Printscreen

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković posetio je ovih dana Split, a povod je bilo obeležavanje 30 godine od kada su košarkaši Jugoplastike osvojili prvu od tri titule prvaka Evrope.

Upravo je Maljković bio trener te generacije u kojoj su bili Dino Rađa, Toni Kukoč

Između ostalog, Maljković je pričao i o aktuelnoj situaciji u srpskom sportu. Posebno je naglasio ulogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Nekoliko jakih privatnika, dve jake nacionalne firme i vrlo lako problem može da bude uklonjen. O Aleksandru Vučiću svako može da misli šta želi, ali kad je sport u pitanju, onda nema boljeg. To govorim iz pozicije predsednika Olimpijskog komiteta Srbije. Dođem mu i pitam ga za dva dinara, on mi da osam.

Kasnije opet dođem i tražim deset, on mi da 20. Srbija je sad u ženskoj i muškoj konkurenciji u odbojci osvojila evropsko zlato. Vučić je dao 10 miliona. Gradi se nova sala za običnu odbojku i za odbojku na plaži. Vaterpolo ima problem, Vučić odmah da milion i 300 hiljada. Pojavi se problem u odbojci, ista stvar. Sad je za organizaciju kvalifikacionog turnira za košarkaški olimpijski turnir dao nekoliko miliona.

Bez jake političke podrške zemlje u regionu ne mogu ništa. Vučić manijakalno prati sport, sve zna.

Takvog nekog morate i vi da pronađete. Nema druge – posavetovao je Hrvate Maljković, a prenosi portal Indeks.

(Skandalozno.rs, Izvor: srbijadanas.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Božidar Maljković: Od Vučića tražim dva dinara, on mi da osam…"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.