Čuveni fudbaler Crvene zvezde priznao: Igrao sam nameštene utakmice! – VIDEO

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Bivši fudbaler Crvene zvezde, osvajač Kupa šampiona sa crveno-belima, ali i sa Steauom, Miodrag Belodedić, priznao je da je igrao nameštene utakmice tokom karijere.

On je to sve ispričao gostujući u jednoj emisiji na rumunskoj televiziji, objašnjavajući u detalje kako se ponašao na utakmici koja je unapred dogovorena.

– Počnete najnormalnije, igraš čisto od početka. Ne daš rivalu da da gol, boriš se. Ako dođete u priliku da date gol, vi date gol, ali onda morate da pustite njima da daju gol – otkrio je Belodedićpravila ponašanja” igrača ako je dogovoren remi.

Novinara je zanimalo kako jedna ekipa pusti drugu da postigne gol, zaintrigiran otvorenošću Belodedića da priča o tome.

– Postoji mnogo načina da se namesti utakmica, mnogo. Kod kornera, slobodnih udaraca… Ostavite protivniku mnogo prostora na svojoj polovini, ne napadate ga. Čekate, umesto da ga napadnete i pokušate da uzmete loptu. I tako čekate, čekate.. Rival onda krene, šutne, vi onda držite nogu podignutu da bi bilo prostora da lopta prođe.

Navijači nikad u takvim situacijama ne posumnjaju da je meč namešten, glasilo je sledeće pitanje Belodedićevog sagovornika.

– Oni to ne vide – odgovorio je član najuspešnije generacije fudbalera Zvezde.

Poslušajte kako Belododić priča otvoreno o nameštanjima u vreme dok je on igrao.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Čuveni fudbaler Crvene zvezde priznao: Igrao sam nameštene utakmice! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.