ĐOKOVIĆ već na VIMBLDONU može da ponovo bude prvi teniser sveta, evo kako!

Poraz

foto: Reuters

Novak Đoković već na Vimbldonu može da se vrati na 1. mesto na ATP listi. Prošlogodišnje loše izdanje Novaka, kada je ispao u 3. rundi od Sema Kverija, sada bi moglo da mu pomogne da se vrati na teniski tron.

Računica je jasna, da bi Đoković ponovo bio prvi teniser sveta, mora da osvoji Vimbldon. To je uslov svih uslova. Đoković je to već uradio tri puta, jasno je da zna kako da igra u Londonu i ukoliko se vrati u svoju prepoznatljivu formu, možemo u prestonici Engleske da vidimo i veliki preokret i smenu na vrhu.

Ipak, neće sve zavisiti samo od Đokovića i morali bi da mu se poklope još neki rezultati, pošto su ispred njega tri tenisera – Endi Mari, Rafael Nadal i Sten Vavrinka.

[adsenseyu5]

Đoković sada ima 5.805 bodova, Vavrinka 6.175, Nadal 7.285 i Mari 9.390. Mari je pod najvećim pritiskom, jer igra na svom terenu i brani trofej od prošle godine, pa samim tim može da izgubi čak 2.000 bodova.

Tako je drugi uslov za Đokovića i to da Mari u ranoj fazi ispadne (do četvrtfinala), ali i da Nadal i Vavrinka takođe ne naprave preterano dobar rezultat. Nadal prošle godine nije igrao na Vimbldonu zbog povrede, pa ne brani ni bod i može da osvoji 2.000 u slučaju osvajanja titule.

Novak ĐOKOVIĆ za samo 365 dana izgubio 11.145 bodova

Vavrinka je ispao u 2. kolu prethodne godine od Huana Martina Del Potra, pa i on brani mizernih 45 poena. Ukoliko Đoković osvoji titulu, ipak nije toliko bitno šta će Vavrinka uraditi i može da bude čak i u finalu, Đoković će svakako biti ispred njega.

Ipak, kao što Đoković ima teoretsku šansu da se vrati na vrh, istu priliku imaju i Vavrinka i Nadal, a kalkulacija im je slična. Nadal sigurno preotima 1. mesto ukoliko osvoji Vimbldon, a u slučaju rane eliminacije Marija može da ga pretekne i ulaskom u finale.

[adsenseyu1]

Vavrinka ima sličnu računicu kao Đoković, samo ima 370 bodova više od Novaka i lakšu situaciju pošto je ispao u 2. kolu prethodne godine.

Rodžer Federer nema ni teoretske šanse da se vrati na 1. mesto jer njegov bodovni saldo ne može da dosegne konkurente čak i da osvoji Vimbldon.

Nema sumnje biće ovo jedan od najuzbudljivijih Vimbldona koji je pred nama.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "ĐOKOVIĆ već na VIMBLDONU može da ponovo bude prvi teniser sveta, evo kako!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.