Đokovićeva konferencija za štampu podigla prašinu: “On je i dalje član mog tima!”

Pobeda

foto: Reuters

Sa nestrpljenjem su svi čekali da Novak Đoković ušeta u pres centar u Madridu. Šampion je seo, a onda je usledio rafal pitanja.

Naravno, skoro sva pitanja su bila vezana za Noletovu odluku da promeni ceo stručni štab. Od petka, 5. maja, u Đokovićevom boksu više neće sedeti Marjan Vajda, Miljan Amanović i Gephard Fil-Grič.

“To nije bila laka odluka niti za mene niti za članove mog tima. Ali svi smo shvatili da je potrebna promena i da moram da uradim nešto drugačije”, počeo je priču osvajač 12 grend slem titula.

[adsenseyu5]

Na istu temu je dodao:

“Nekoliko puta smo razgovarali u toku proteklih meseci. Na kraju prošle sezone smo pričali i dogovorili se da sačekamo još malo sa donošenjem odluke. Uvideli smo da moramo da idemo dalje. Veoma sam zadovoljan šta su svi oni učinili za mene u proteklih deset godina. Mi smo porodica i nastavićemo to da budemo i u budćnosti”, kazao je Novak.

Već dva dana ceo svet spekuliše o tome ko bi mogao da bude novi Đokovićev trener.

“Sve što se desilo sada menja stvari. Treba mi malo prostora, neću da žurim sa odlukom, imam puno poverenje u sebe i znam da ću posle ovog procesa promene doći do nekih boljih stvari. Kada odlučim ko će biti novi trener, saopštiću javnosti”, jasan je bio Novak.

Drugi teniser sveta je uveren da će iz svega izaći još jači.

“U ovakvoj situaciji se nalazim prvi put u životu i spreman sam da je prihvatim. Toliko godina sam u vrhu i nisam zaboravio kako da udaram lopticu. Želim da iskusim nešto novo i da vidim šta će se desiti u narednih nekoliko godina. Nekada vas teška vremena vode na najlepše destinacije”.

[adsenseyu1]

Sa Novakom u Madridu je brat Marko, dok je o odnosu sa Pepeom Imazom, Srbin bio kratak.

“On je i dalje član mog tima”.

O trenutnoj poziciji članova velike četvorke, Novak je kazao:

“Trenutno ne mogu da se poredim sa Endijem Marejem, Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Oni imaju svoje timove, ja nemam i to je nešto što mi ne ide u korist. Ali usresređen sam na sebe i trudim se da budem što bolji i čovek i teniser.”

“Osećam se dobro u svojoj koži i verujem da sam napravio pravu odluku”.

(Skandalozno.rs, Izvor: sport.blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Đokovićeva konferencija za štampu podigla prašinu: “On je i dalje član mog tima!”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.