DOKAZ crno na belo: Ivana ŠPANOVIĆ skočila 7,24 metara u finalu u Riju!

Srebro

foto: AP

Ko od vas nije bar jednom pomislio šta da Ivana Španović nije prestupila onaj centimetar u trećoj seriji?

Mi jesmo, kao i Ivana, i zato nam je mnogo krivo kad ugledasmo grafikon koji jasno pokazuje, da je Ivanin skok bio ispravan bio bi dug 7,24 metara.

Tim oko Ivane Španović je pokušao da dođe do konačnog odgovora koji je mučio najbolju srpsku atletičarku, viđenu sa zlatnim odličjem pred put u Rio.

[adsenseyu1]

Njen odraz bio je taj za koji se sprema godinama. Za životni skok. Na prikazu ispod možete videti da je prestup bio centimetar, kao i daljinu koja je išla daleko preko 7,20.

Printskrin: TV

Printskrin: TV

Podsećamo, Tijana Bartoleta, skočila je 7,17 metara, a srebrna Britni Ris 7,15 metara.

[adsenseyu1]

– Stvarno smo najavljivali napad na zlato i da nije bilo onog centimetra verovatno bi i bilo. Ali, kontinuitet je važan. Sa svakog takmičenja se vraćam sa medaljom – rekla je prilikom nedavnog povratka iz Rija Ivana Španović.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

9 komentara na "DOKAZ crno na belo: Ivana ŠPANOVIĆ skočila 7,24 metara u finalu u Riju!"

 1. a šta bi bilo kad bi bilo 😀

  • А ти то одлично знаш.
   Можеш ли да потврдиш ???
   НИСИ ЈОЈ НИ ДО СКОЧНОГ ЗГЛОБА !!!
   По теби, она би пре десетак година била “Тадићевка” ???

   • ZA USPAVANE TATINE SINOVE UVJEK POSTOJI DEŽURNI KRIVAC ŠTO ON A NE JA SA RAZLIKOM ON ILI ONA USTAJE U CIK ZORE TRENIRA I ZNOJI SE A TATKOVI SINČIĆI U TO DOBA SE DOVLAČE IZ KAFIĆA I POLAKO ODLAZE DA SPAVKAJU ZA TO VREME NI ROĐENA MAMA NESME DA PISNE

 2. lično mišljenje TREBALO BI SE U ATLETICI A NAROČITO U SKOKOVIMA MJERITI OD MJESTA POČETKA SKOKA, ZNAČI AKO SI PRESTUPIO 5-7ILI BILO KOLIKO CM TOLIKO TI SE ODUZIMA U KONAČNOM ZBIRU AKO SI 5-6 NEBITNO CM IZA LINIJE TOLIKO TI SE DODAJE, OVAKO SE SAMO KAŽNJAVA ATLETIČAR ZA SVOJ ČASTAN TRUD OVI ŠTO PONEKADA TAČNO U MILIMETAR SKOČE TO JE SLUČAJNOST KO MOŽE U ZALETU DA ODREDI GDJE ĆE MU POČETAK SKOKA DA BUDE ILI IZA LINIJE 10-15 CM ILI PREKO LINIJE 3-4 CM ZATO BIH PREDLOŽIO DA SE SKOK RAČUNA OD MJESTA NAGAZA PA BIO ON PREKO ILI IZA LINIJE I BILO BI BOLJE ZA SAMU ATLETIKU

  • to je nemoguce jer je upravo taj deo skoka jedan od bitnijih tj deo tehnike koji i onemogucava neke od dva metra nadrogirane da skacu tako kako ti mislis. upravo i taj deo skoka je i najzanimljiviji nama gledas skok od preko 7 i onda cekas belu ili crvenu zastavicu….

 3. Aleksandar Popovic Salac | 26. августа 2016. u 11:03 | Одговори

  Obratite malo paznju na ugao. Pogledajte gde pada 7m i 8m, kao i svetski rekord (ako uopste znate koji je), u odnosu na pokazivac daljine sa strane. Jasno je da se ne moze povuci ravna linija ka pokazivacu i ocitati duzina skoka. Treba malo ukljuciti mozak!

 4. Mere u pozadini i virtuelne linije na pesku iz ovog ugla se ne poklapaju tako da, iz ovog snimka, ništa ne može precizno da se zaključi. Ali činjenica je da je ovaj skok bio zaista preko 7,20m. A za Milorada, ne može se precizno oceniti odakle je tačno skočila. U tome i jeste poenta, da se skoči a da se ne nagazi linija. Kako njoj tako i ostalima…

 5. MOGLA JE SKOČITI I 9 METARA ALI DA NE NAGAZI ZABRANJENU CRTU NA ODSKOČNOJ TRACI!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.