Evo kako je Bred Pit predvideo raspad Jugoslavije! – VIDEO

Holivud

Kada je 1988. godine prvi put izvadio pasoš i bukirao let za Jugoslaviju, Bred Pit je imao 24 godine i nekoliko sitnih uloga u “Dalasu” i propalim humorističnim serijama.

Bred je tada zarađivao za život reklamirajući lanac meksičkih restorana u odelu maskote, ogromne kokoške. Zato mu se glavna uloga u američko-jugoslovenskoj koprodukciji “Tamna strana sunca” učinila kao životni bingo.

Plata od 1.523 dolara nedeljno, sedam nedelja boravka na jadranskoj obali i prilika da na snimanju vozi motor su ga doveli u Dubrovnik i Boku Kotorsku, gde je reditelj Božidar Nikolić snimao film.

– Otišao sam u Los Anđeles na audiciju na kojoj se pojavilo 400 momaka. U užem izboru ostala su dvojica. Agenti su me nagovarali da izaberem drugog momka, ali ja sam se odlučio za Breda Pita. Kada je saznao da je dobio ulogu, skakao je od sreće – rekao je svojevremeno Božidar Nikolić za “Jutarnji list”.

Pit se brzo spakovao i doleteo na Jadran. U filmu je tumačio mladića koji ima retku alergiju na sunce, pa dobar deo filma glumi u kostimu s fetišističkom kožnom maskom na glavi.

Bred je kasnije za američke magazine ispričao da je već tada osetio napetost između naroda u tadašnjoj Jugoslaviji.

[adsenseyu1]

– I na setu sam osetio da nešto nije u redu. Stalno su se glasno raspravljali i svađali se. Mogao sam da napipam mržnju – govorio je Pit, koji je tog leta zadovoljan otišao s Jadrana.

Čuveni glumac i suprug Anđeline Džoli u staroj Jugoslaviji se proveo tako nezaboravno da je maštao o tome da na Jadranu kupi vilu i tu se skrasi jednog dana.

Oduševilo ga je što je mogao bezbrižno da pliva s delfinima. Te scene su na kraju i završile u filmu.

– To je bilo sasvim slučajno. Čekali smo da delfini napuste zaliv Boke Kotorske, a u međuvremenu Pit je hteo malo da se okupa. Doplivao je do delfina, koji ga je snažno perajima udario po telu. Zaustavili smo snimanje i pitali ga da li je sve u redu, ali on je insistirao da nastavimo da snimamo. Nastavio je da pliva s delfinima i to su na kraju bili najlepši kadrovi u filmu- rekao je Endi Horton, scenarista filma.

Ipak, nije sve prošlo bez incidenata. Pit je dva puta zamalo dobio batine. Prvi put zbog potreba filma, kada ga u jednom kadru napadne nekoliko Crnogoraca i premlate ga zato što je štitio devojku. Drugi put su stvari zaista krenule nezgodno.

– Pit i jedan američki kolega su imali nekoliko slobodnih dana i otišli su u Dubrovnik. Posle jedne noći panično me je nazvao iz Dubrovnika da dođem po njega. On i prijatelj zakačili su se u nekom baru s lokalnim mladićima i pukom srećom izbegli batine i noćenje u policiji. Bio sam van sebe od besa, ali to je još više učvrstilo naše prijateljstvo – rekao je režiser.

[adsenseyu1]

Nekoliko godina kasnije, holivudski zavodnik je ponovno posetio režisera Nikolića u Beogradu.

– Bio je 1991. godine u Budimpešti gde je pokušavao da se pomiri s tadašnjom devojkom, ali nije mu uspelo. Pozvao me je i pitao može li doći na nekoliko dana do mene u Beograd i ja sam ga ugostio. Vodio sam ga da gleda utakmicu tadašnjeg Kupa prvaka između Crvene zvezde i Bajerna – opisao je Nikolić kako je Pit uživo gledao majstorije Roberta Prosinečkog koji je tada igrao za Zvezdu.

Film “Tamna strana sunca”, u kojem je Pitu partnerka bila Milena Dravić, se nikada nije prikazivao u biskopima u bivšoj državi. Iako su producenti tvrdili da film nije završen zbog ratnih okolnosti, verovatno je pravi razlog taj što je bio prilično dosadan.

Režiser je završio film 1997. godine kada se, u jeku slave Breda Pita, pojavio u videodistribuciji, a danas može da se pogleda na Jutjubu.

(24sata.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Evo kako je Bred Pit predvideo raspad Jugoslavije! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.