Goran Bregović iskreno: Sve moje tri ćerke su različitih veroispovesti

Intervju

Goran Bregović – foto: Tanjug

Jedan od najpoznatijih muzičara na svetu, Goran Bregović potiče iz Sarajeva, živi u Parizu, voli Beograd i uvek mu se vraća.

Ako gleda poreklo po ocu je Hrvat, a po majci Srbin, supruga mu je muslimanka, a sve tri ćerke su različite veroispovesti. Iz ugla supruge Dženane Bregović i njega – to je izbor njihovih naslednica.

Advertisement

“Moja deca kada su bila mala ona su u vreme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vreme Božića i Uskrsa su bili hrišćani jer su i tada poklone dobijali. Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu – budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja deca će biti Francuzi, mada vole da dolaze u naše krajeve i imaju drugarice ovde. A za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvek biti naši. Lečeni naši. Teško je u životu se od toga izlečiti”, rekao je pre nekoliko godina Bregović koji ima tri ćerke: Emu, Lulu i Unu. Jedna je muslimanka, druga je budista, a treća pravoslavne veroispovesti.

Na pitanje u kom duhu je vaspitavao ćerke, bez zadrške je rekao:

“Vi treba da omogućite deci da imaju slobodu izbora, kada biraju da budu svesni šta biraju. Ostavljam im slobodu da li će biti religiozne ili ne.”

Advertisement

Najstarija ćerka Ema, rođena je u Parizu, Likovnu akademiju je završila u Nantu, a kaže da joj je ostalo još da završi master. Imala je nekoliko samostalnih izložbi u srpskoj i francuskoj prestonici. Dok Lula i Una žive život pravih tinejdžerki, pohađaju srednju školu u Francuskoj, a ubrzo će početi sa studijama na jednom od Univerziteta u Francuskoj.

“Moj otac i mati su bili komunisti, tako da se u mom domu nisu slavili verski praznici, ali iznad mene je živeo pravoslavni pop, tako da sam uvek imao jaja za Uskrs. A istovremeno sam bio u takvom komšiluku da sam za Bajram uvek slao komšijama kurban, to je meso od ovna koji se kolje za Bajram. Tako da sam tog dana i dobijao kurban.

Bez obzira što sam bio u jednoj takvoj kući, Bog mi je redovno slao signale”, objašnjava najpopularniji jugoslovenski muzičar.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Goran Bregović iskreno: Sve moje tri ćerke su različitih veroispovesti"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.