I Hrvati iznenađeni: Kapiten Španije Serhio RAMOS proslavio gol pokazivanjem dvoglavog orla!? – VIDEO

Provokacija

Serhio Ramos – foto: Printskrin

Kapiten fudbalske reprezentacije Španije Serhio Ramos proslavio je gol Hrvatskoj pokazivanjem dvoglavog orla.

Ramos je u 57. minutu postigao peti gol za “Crvenu furiju”, a zatim je rukama napravio pokret kojim su reprezentativci Švajcarske albanskog porekla Granit Džaka i Đerdan Šaćiri provocirali naše fudbalere na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Njegov potez zaprepastio je sve, čak i hrvatske navijače na društvenim mrežama.

Šaćiri i Džaka su na utakmici odigranoj u Kalinjingradu u junu pokazali simbol koji su Albanci prisvojili kao simbol tzv. Velike Albanije.

Ovako ukrštene ruke simbolizuju crnog dvoglavog orla i inicijalno su bile znak države Albanije jer se ova ptica nalazi na njihovom grbu i zastavi.

Ovaj znak, međutim, kao svoj uzimaju pobornici ideje o tzv. Velikoj Albaniji.

Reč je o konceptu zemlje za koju se smatra da čini nacionalnu domovinu većini Albanaca, zasnovanu na današnjem ili istorijskom prisustvu Albanaca na tom području.

Pored postojeće Republike Albanije, pojam uključuje oblasti u sastavu susednih država – Srbije (Kosovo i Preševska dolina), Crne Gore (južni deo zemlje), Grčke (južni Epir), Makedonije (zapadni deo zemlje).

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir sport)

Budite prvi sa komentarom na članku "I Hrvati iznenađeni: Kapiten Španije Serhio RAMOS proslavio gol pokazivanjem dvoglavog orla!? – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.