Jezivo: Čuveni horor “Strava u Ulici brestova” je rađen po istinitoj priči! – VIDEO

Rat

foto-ilustracija: pixabay.com

Režiser Ves Krejven je bio toliko opsednut pričom o izbeglicama čiji je sin patio od noćnih mora toliko ozbiljnih da su ga na kraju možda i ubile, da ga je to inspirisalo za jedan od najpoznatijih horor filmova “Strava u Ulici brestova” (1984).

Priču o porodici koja je preživela polja smrti u Kambodži i uspela da pobegne u SAD i nastani se u Los Anđelesu režiser je pročitao u L.A. Tajmsu, a u jednom intervjuu je otkrio da ga je upravo ona inspirisala da snimi film o “noćnoj mori koja ubija“.

“Rekao je roditeljima da ga je strah da spava, jer ga proganja biće koje će ga ubiti, pa je danima pokušavao da ostane budan. Kad je konačno zaspao, roditelji su odahnuli, misleći da će biti sve u redu i da je kriza prošla. Ali usred noći su čuli vriske. Kad su stigli do njegovog kreveta, već je bio mrtav. Umro je usred noćne more. Dečak koji ima stravične vizije koje niko od odraslih ne može da vidi postao je centralna tema ‘Strave u Ulici brestova‘”, ispričao je Krejven.

(Skandalozno.rs, Izvor: srbijadanas.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Jezivo: Čuveni horor “Strava u Ulici brestova” je rađen po istinitoj priči! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.